Pefkari

Pefkari je malo ribarsko mesto, koje se razvilo u ozbiljan turistički centar. Smešten je na jugu ostrva, između Limenarije i Potosa. Od Limenarije je udaljen 3,2 kilometra, a od Potosa 700 – 800 metara. Od glavnog grada Limenasa udaljen je 44 km, a od Skale Prinos 28 km. Gradska plaža u Pefkariju od 2006. godine uzastopno već godinama dobija plavu zastavicu, što je dokaz da je dobro očuvana i da su objekti kompletni. Pefkari je najmanje naselje na ostrvu, ali sa puno aktivnosti i čine ga dve velike uvale koje razdvaja šumoviti rt. Tu se nalaze uglavnom hoteli, restorani i barovi. Hoteli su smešteni odmah uz predivnu plažu, manji su i svi imaju svoje restorane i barove.

 

 

Pefkari je bila jedna od prvih oblasti u južnom Tasosu koja se razvila kao turističko mesto. Meštani i posetioci su mogli da pristupe ovoj fantastičnoj plaži brodom iz obližnje Limenarije. Lepota i atraktivnost područja se jedva promenila od tada – zelena drveća, zlatna boja peska i jasna, plava voda i dalje pružaju predivan prirodni aspekt, koji utiče na sve koji posećuju Pefkari. Na plaži su dostupne sve vrste sportova na vodi, odbojka, restorani, kafići i barovi. Postoji i veoma dobro organizovan kamp za one koji traže alternativne vrste smeštaja za odmor pored mora.

 

 

U Pefkariju nema velikih marketa, pekara, mesara, apoteka, ali Potos je na manje od kilometar. Ipak, ono najosnovnije, peciva i giros, možete da kupite u nekoliko manjih prodavnica, ali nema voća, povrća i hleba. Plaža je organizovana, ima tuševe, ležaljke i suncobrane koji se iznajmljuju ili dobijaju besplatno uz nadoknadu naručenog osveženja. Duž cele plaže su vile i hoteli, taverne i barovi, a tu su i centar za vodene sportove i ronilački klub. Pefkari predstavlja idealnu destinaiju za miran odmor, a blizina Potosa omogućava nadoknadu provoda, shoppinga i gužvi. Plaža je definitivno najveći dragulj ovog mirnog mesta.

 

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Tasos.

 

 

 

 

Podeli:
Pregledano 8488 puta