Petani

Petani je prelepa plaža koja puno podseća na Mirtos, najpoznatiju plažu na KefalonijiPetani je prekrasna plaža smeštena na udaljenosti od oko 30 km zapadno od Argostolija, glavnog grada Kefalonije, na lepom zalivu Paliki. Krasi je plava kristalna voda i zapanjujuće okruženje. Leži u zalivu u obliku potkovice okruženom ogromnim liticama sa bujnom vegetacijom. Voda se produbljuje odmah i obično su veliki talasi u Petani. Plaža je većinom prekrivena peskom, ali postoji i mali deo sa šljunkom. U blizini plaže nalazi se nekoliko taverni koje će privući Vašu pažnju svojim autentičnim izgledom.

 

 

Plaža je delimično uređena sa suncobranima i ležaljkama. Tu je i tuš i toalet na nekoliko koraka od plaže. Postoji parking samo za nekoliko automobila. U neposrednoj blizini su tradicionalno lepa grčka sela i manastiri koje vredi posetiti. 

 

 

Kuće i hoteli su izgrađeni na okolnim brežuljcima tokom poslednjih nekoliko godina, ali je plaža sačuvala svoj mir. Ime potiče od Homerove reči „petano“ ili „epietani“ što znači „područje sa mnogo vode tokom cele godine“. Put do plaže je strm, krivudav i prolazi kroz živopisna sela. Jedan od razloga zašto na ovoj plaži ima manje turista je možda i prevoz, odnosno nepostojanje autobuske linije, tako da je jedini način da je posetite automobil, motor ili taksi. Levo od plaže Petani postoji još jedna izolovana uvala poznata kao Agia Eleni. Uživaćete u poseti jednoj od najlepših plaža Kefalonije.

 

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Kefaloniju.

 

 

Podeli:
Pregledano 6748 puta