Plaža Asprovalte

 

Plaža Asprovalte je duga više od 10km, peščana je i mestimično široka preko 50m. Organizovana je velikim delom i ti delovi su prepuni suncobrana i ležaljki, igračaka za decu, vodenih sportova. Postoje i delovi koji su divlji, idealni za one koji žele mir i tišinu tokom odmora. Plaža je peščana i na obali i sa peščanim dnom u vodi, ali nema plićaka već dubina relativno brzo počinje. Od druge polovine avgusta javljaju se i talasi. Duž plaže u gradu prostire se široko, prelepo uređeno šetalište sa drvoredom, puno zelenila, cveća, fontana, parkova za decu i odrasle, bašti restorana, taverni i kafića. Riva je duga oko 4km sa dve pešačke zone.

 

plaža asprovalte

 

Ova plaža je duga preko hiljadu metara, a prekrivena je finim, sitnim peskom zlatnih nijansi, dok na pojedinim delovima postoji i sitan šljunak. Ulaz u vodu je postepen, ali ne previše, tako da nećete morati mnogo da pešačite da biste stigli do dubine.Plaža je odlično organizovana, te osim tuševa, poseduje i kabine za presvlačenje, a u njenoj neposrednoj blizini je i šetalište, kao i brojne aktivnosti namenjene najmlađim turistima.

 

plaža asprovalte

 

Na plaži postoje delovi koji su bez sadržaja, tako da možete da koristite i sopstvene suncobrane i peškire, a postoje i delovi na kojima se nalaze kafići, u okviru kojih možete da na dnevnoj bazi iznajmite ležaljke i suncobrane. Kao i u mnogim drugim letovalištima, tako je i ovde iznajmljivanje moguće ukoliko u odabranom kafiću naručite jedno ili dva pića, pa možete da koristite dve ležaljke i suncobran sve dok boravite na plaži, stim da u sezoni uglavnom ne možete da ostavite stvari na plaži, pa da nastavite sa korišćenjem ležaljki kada se vratite.

 

plaža asprovalte

 

Ova predivna, uređena, peščana plaža je zaista dragulj Asprovalte i sigurni smo da ćete uživati u svakom danu provedenom na njoj.

 


 

Cene letovanja u Asprovalti možete proveriti u našoj ponudi.

 

 

Podeli:
Pregledano 4402 puta