Kapadokija Avio

Program putovanja:

Dan 1 BEOGRAD – KAPADOKIJA (1 noćenje

Sastanak na Aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme i let do aerodroma Nevšehir sa presedanjem u Istanbulu. Dolazak u Kapadokiju u popodnevnim časovima i transfer do hotela. Upoznavanje sa okolinom u dogovoru sa vodičem. Noćenje.

Dan 2  KAPADOKIJA (1 noćenje)

Dan za fakultativni izlet Tura balonom u Kapadokiji. Ova nezaboravna i jedinstvena avantura počinje rano ujutro dok se balon polako puni toplim vazduhom. Iskusni piloti će vas voditi kroz nebo, pružajući vam zadivljujuće poglede na jedinstveni teren Kapadokije. Iskoristite ovu priliku da lebdite iznad očaravajućih stena, pećina i vrtoglavih formacija koje čine Kapadokiju tako posebnom. Uhvatite trenutak uz prelepe fotografije i stvorite sećanja koja će trajati ceo život. Nakon ture, transfer nazad do hotela, doručak. Nakon doručka, slobodno vreme ili odlazak na fakultativni izlet – ZELENA TURA, gde ćemo sa lokalnim vodičem obići podzemni grad Derinkuj, dolinu Ihlar, selo Belisirma, manastir Selime i dolinu golubova. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 3  KAPADOKIJA (1 noćenje)

Doručak. Slobodno vreme ili odlazak na fakultativni izlet – CRVENA TURA gde krećemo sa upoznavanjem okoline Kapadokije i neverovatnim prirodnim lepotama, šarenim balonima, dimnjacima i pejzažima od kojih zastaje dah. Prva stanica biće nam muzej na otvorenom Goreme, istorijski centar i srce Nacionalnog parka Kapadokije. Zatim idemo u dolinu Zelve, jednu od najlepših tačaka u Kapadokiji u kojoj se nalaze neke od najboljih primeraka kuća i crkava u stenama. Obićićemo i selo Cavusin, dolinu Pasabag, Monkovu i Devrent dolinu. U poslepodnevnim časovima povratak u hotel. Slobodno vreme. Ako želite da se zabavite u večernjim satima u Kapadokiji, saznate više o turskoj kulturi i uživate u turskom folku, predlažemo fakultativu – tursko veče. Turski večernji šou uključuje različitu folk muziku i plesove koji predstavljaju različite delove zemlje, pozorišne predstave i šou trbušnog plesa na kraju. Nakon predstave, imamo transfer do hotela. Noćenje.

Dan 4 KAPADOKIJA – ISTANBUL (1 noćenje)

Nakon doručka u hotelu, spakovaćemo kofere kako bismo se pripremili za let za Istanbul. Dolazak u Istanbul u popodnevnim časovima i transfer do hotela. Slobodno vreme ili fakultativni izlet – KRSTARENJE BOSFOROM. Sjajan način da upoznamo Istanbul jeste pogled iz druge perspektive. Sa broda ćemo videti mnogo znamenitosti poput Galata mosta, Devojačke kule, Dolmabahči palate. Bosfor u isto vreme razdvaja i povezuje Evropu i Aziju, a Bosforski moreuz povezuje Mramorno i Crno more. Čućemo dosta mitova i legendi o osmanijskom načinu života i napravićemo najlepše uspomene. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 5 ISTANBUL – BEOGRAD

Doručak. Pre leta za Beograd, imamo vremena da doživimo bogatstvo istorije, kulture i arhitekture na našoj turi kroz Istanbul. Ova nezaboravna avantura vodi vas kroz fascinantne delove grada, otkrivajući tajne koje čine Istanbul tako jedinstvenim.
Naša tura počinje posetom čuvenoj Aja Sofiji, remek-delu vizantijske arhitekture koje je kasnije postalo džamija, a sada je muzej. Nakon toga, istražujemo Plavu džamiju, poznatu po svojim impresivnim plavim pločicama i složenom dizajnu. Nastavljamo putovanje kroz istorijski Topkapi dvorac, bivšu rezidenciju osmanskih sultana, i uranjamo u živopisnu atmosferu Velikog bazara, gde možete uživati u živosti istanbulske pijace. Nakon ove obogaćujuće ekskurzije, imaćemo slobodno vreme, a zatim transfer do aerodroma za naš let nazad za Beograd. Dolazak u Beograd u večernjim satima. Kraj putovanja.

 • Avio karta na relaciji Beograd – Nevšehir – Istanbul – Beograd sa svim taksama
 • Smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Kapadokiji (1/2 sobe)
 • Smeštaj na bazi 1 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Istanbulu (1/2 sobe)
 • Svi transferi prema programu putovanja
 • Organizovanje putovanja
 • Predstavnik agencije na destinaciji (vodič) tokom čitavog boravka
 • Obilazak Istanbula:
 • Viza (za državljane Srbije viza nije potrebna)
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • Trokrevetna soba (na upit)
 • Fakultativni izleti
 • Ulaznice za lokalitete
 • Individualni troškovi za vreme putovanja
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • Trokrevetna soba (na upit)

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 30 dana pre početka putovanja
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije.
 • Usled najnovijih dešavanja i promena cena goriva na svetskom tržištu konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni.
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju
 • Za većinu destinacija potrebno je da pasoš važi još najmanje 6 meseci nakon dana završetka putovanja
 • Od 01.10.2022. godine avio kompanije ne sprovode Kovid politiku, za destinacije za koje je PCR test i dalje uslov za ulazak. Savetujemo putnike da pronađu druge načine osiguravanja svog putovanja.

Letenje Balonom

Pored bajkovitih prizora koji će vam trajno ostati u sećanju, Kapadokija se izdvaja po šarenim balonima. Oni su prva asocijacija na ovaj magičan grad i vožnja u njima je najomiljenija aktivnost posetilaca, koja pruža nezaboravnu avanturu i neponovljivo iskustvo. Fakultativni izlet započinjemo u ranim jutarnjim časovima pre zore, a sam let balonima traje oko sat vremena. Vozimo se kombijem do mesta gde nas čekaju baloni u koje se, nakon što se naduvaju, ukrcavamo. Baloni nemaju zacrtanu putanju, već lete tamo gde ih vetar nosi. Penjemo se do 300 m nadmorske visine, a ispod nas se nalazi čitava oblast prekrivena fantastičnim reljefnim formacijama. Njih je oblikovao beli vulkanski pepeo, a lokalno stanovništvo ovo čudo prirode naziva „Vilinski dimnjaci“. Preko stotinu balona je istovremeno u vazduhu, dok mi uživamo u nestvarnom prizoru rađanja sunca i prelamanja različitih boja svetlosti i neba. Čudesni let završavamo sletanjem u neposrednoj blizini ukrcavanja, gde nas čekaju kombiji koji nas vraćaju nazad u grad.

Zelena tura

Na ovaj fakultativni izlet krećemo u prepodnevnim časovima obilaskom podzemnog grada Derinkuju, koji je jedan od najvećih na svetu. U njemu je živelo oko 50.000 stanovnika u 8 različitih nivoa i predstavlja najveći otkopani podzemni grad u Turskoj. Danas je u turističke svrhe otvoreno 4 nivoa, a šetajući kroz tunele otkrićemo fascinatnu mrežu vinarija, kuhinja i dnevnog boravka koje datiraju još iz 7 veka pre nove ere. Nakon toga odlazimo u dolinu Ihlara i prolazimo dugačkim kanjonom reke Melendiz, koja je nestvarna skupina isklesnih kamenih stena u kojima se nalazi stotinak kućica, ispresecane brojnim rečicama. Pauzu od šetnje napravićemo u selu Belisirma, gde imamo slobodno vreme za ručak. Izlet nastavljamo do manastira Selime, najvećeg kamenog manastira u Kapadokiji sa velikom pećinskom katedralom i bajkovitim pogledom na okolinu. Po povratku u Uçhisar zaustavljamo se na spektakularnom vidikovcu koji gleda na dolinu golubova, gde ćemo saznati zašto su golubovi oduvek zauzimali posebno mesto u srcu meštana Kapadokije. U posle podnevnim časovima povratak u hotel.

Crvena tura

Tokom ove ture imaćemo priliku da se upoznamo sa najlepšim i najpoznatijim predelima Kapadokije. Izlet počinjemo odmah nakon doručka, a naša prva stanica je veličanstveni vidikovac iznad grada Goreme, gde ćemo od lokalnog vodiča dobiti informacije o bogatoj istoriji Kapadokije i jedinstvenim kamenim formacijama, čiji se geografski oblik formirao pre 10 hiljada godina. Posle panoramskog pogleda obilazimo zamak Uchisar i najvišu tačku Kapadokije – muzej na otvorenom Goreme u kojem se nalaze neke od najboljih primeraka kuća i crkava u stenama. Moguća poseta fabrike tradicionalne turske grnčarije ili predionice ćilima. Put nas dalje vodi ka napuštenom selu Cavusin, nakon čega pravimo pauzu za ručak i isprobavamo autentičnu tursku kuhinju. Na turi ćemo praviti fotografije u dolini Pasabag, u Monkovoj dolini poznatoj po čuvenim vilinskim dimnjacima u obliku pečuraka, kao i u dolini Devrent poznatoj po stenama u obliku životinja. Povratak u hotel u posle podnevnim časovima.

Tursko veče

U večernjim časovima imamo organizovano Tursko veče u jednom restoranu koji se nalazi u pećini. Ako želite da se zabavite u Kapadokiji, saznate više o turskoj kulturi, uživate u turskoj muzici, čak se i pridružite igračima na plesnom podijumu i naučite njihov tradicionalni ples onda je ovo pravi događaj za vas. Tursko veče je jedna tradicionalna predstava gde ćete videti različite vrste plesova, slušati tursku tradicionalnu muziku, koja predstavljaju različite delove zemlje, uz to ćete isprobati tradicionalnu hranu koja je svakako specifična i puna ukusa.

Krstarenje Bosforom

Sjajan način da upoznamo Istanbul jeste pogled iz druge perspektive – krstarenje. Sa broda ćemo videti mnogo znamenitosti poput Galata mosta, Devojačke kule, Dolmabahči palate. Bosfor u isto vreme razdvaja i povezuje Evropu i Aziju, a Bosforski moreuz povezuje Mramorno i Crno more. Čućemo dosta mitova i legendi o osmaniskom načinu života i napravićemo najlepše uspomene. Tokom ovog izleta obilazimo i Vaseljensku patrijaršiju, često odredište  hodočasnika, jednu od 14 pravoslavnih crkava u Istanbulu.

Podeli:

Kontakt

Radno vreme:

Pon - Pet 09:00h - 20:00h

Subota 09:00h - 15:00h

Nedelja Ne radimo

Pratite nas

Pretraga

Vaša pretraga:

Udaljenost od plaže:
Broj ležaja:
Usluga hotela: