Jerusalim – Božić

Program putovanja:

BOŽIĆ U VITLEJEMU

IZRAEL, SVETA ZEMLJA – PRAZNIČNA KRUŽNA TURA

6 dana – od 04.01.2023, povratak 09.01.2023.

Jerusalim – Vitlejem – Galilejsko jezero  – reka Jordan Nazaret –  Jerihon- Tel Aviv

 

DAN 1. utorak, 03.01./ TEL AVIV- VITLEJEM

Sastanak putnika na dogovorenom mestu u večernjim satima. Transfer do obližnjeg aerodroma (Budimpešta, Sofija, Solun).

DAN 2. sreda, 04.01./ TEL AVIV- JERUSALIM- VITLEJEM

Dolazak na aerodrom u ranim jutranjim časovima, tri sata pre leta. Prijava za let i granične formalnosti.  Sletanje na aerodrom Ben Gurion, kraj Tel Aviva. Na putu ka Jerusalimu, obilazak manastira Sv.vmč.Georgija u Lodu, jevanđeljske Lide Palestinske, nedaleko od Tel Aviva, gde se nalazi mirotočiv grob Sv.Đorđa. Vožnja do Jerusalima i Maslinske Gore, gde se nalazi Pećina Oče Naš, Mesto Vaznesenja Gospodnjeg, i odakle se pruža predivan pogled na Sveti grad Jerusalim. Nakon obilaska i poklonjenja svetinjama kraća vožnja do Vitlejema (10km). Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 3. četvrtak, 05.01./ GALILEJA

Rani doručak, vožnja ka severu zemlje, dolazak u Nazaret, i obilazak Hrama Blagovesti. Nakon obilaska odlazak u obližnju Kanu Galilejsku, gde je Gospod na Venčanju potonjeg apostola Simona, pretvorio vodu u vino. Sledi odlazak do Galilejskog jezera,  moguća fakultativna plovidba jezerom gde se podsećamo Reči Hristovih, ukoliko vreme i vremenski uslovi dozvoljavaju plovidbu. Organizovan ručak u nekom od restorana (riba Sv.ap.Petra). Obilazak nekadašnjeg grada Gospodnjeg Kapernauma. Vožnja ka Vitlejemu. Dolazak u hotel u večernjim časovima. Večera. Noćenje.

BADNJI DAN

DAN 4. petak, 06.01./ POLJE PASTIRA- VITLEJEM – MANASTIRI JUDEJSKE PUSTINJE

Doručak. Odlazak u obližnji pravoslavni manastir, podignut u Pastirskom polju gde anđeli najaviše rođenje Bogomladenca. Obilazak Manastira Judejske pustine- Sv.Teodosija i Sv.Save Osvećenog, gde je Sveti Sava dobio i doneo patericu, kao i ikonu Bogorodice Trojeručice. Pauza za osveženje i poseta nekoj od suvenirnica koje se bave proizvodnjom i prodajom suvenira od maslinovog drveta. Vožnja do Jerusalima, obilazak manastira Časnog Krsta, podignutom na mestu gde je raslo Trojedino drvo od koga je naprevljen Časni Krst. Ulazak u Jerusalim, putem nazvanim Via Dolorosa, ili Ulica Bola, kojim je Gospod prošao na putu do Golgote, koji vodi do Hrama Vaskrsenja, gde se nalaze svetinje nad svetinjama, Golgota, Ploča Miropomazanja i sam Grob Gospodnji. Obilazak hrama, poklonjenje svetinjama… .Povratak u hotel u večernjim časovima. Badnja večera u hotelu u Vitlejemu. Oko ponoći odlazak u Hram Roždestva Hristovog u Vitlejemu, prisustvo prazničnoj liturgiji. Povratak u hotel. Noćenje.

ROŽDESTVO HRISTOVO- BOŽIĆ

DAN 5. subota, 07.01./   JERIHON – REKA JORDAN-GORA KUŠANJA-MRTVO MORE

Kasni božićni doručak u hotelu. Vožnja do mesta krštenja Gospodnjeg na reci Jordan, na kome se vernici pogružavaju, na samom mestu Krštenja i Bogojavljenja. Kraća vožnja do Gore Kušanja gde se danas nalazi  man. Sv. četrdesetice, gde je Gospod postio 40 dana i noći pobedivši sva đavolova iskušenja (uspon, savladiv za 15tak minuta pešačenja, ili vožnja žičarom uz doplatu). Povratak potom pauza kod ostataka najstarijeg grada na svetu, ruševina Jerihona, sagrađenog  9.000 godina pre Hrista, grada koji jevreji prvo osvajaju dolaskom u „Obećanu zemlju“ iz Egipta. Sledi obilazak manastira Sv.proroka Jeliseja i apostola Zakheja. Odlazak na jednu od obližnjih plaža na Mrtvom Moru. Pauza za osveženje i odmor na plaži. U povratku ka hotelu usputna pauza za još jedno duhovno i telesno osveženje u manastriru Sv. Gersaima Jordanskog, koji se nalazi u pravoj pustinjskoj oazi flore i faune. Večera. Noćenje

DAN 6. nedelja, 08.01./ JERUSALIM

Moguć odlazak na prazničnu litugiju, u man. Polje Pastira, Sabor Presvete Bogorodice. Povratak na doručak. Odlazak u  Jerusalim. Dolazak do Getzimanije, na mesto stradanja Svetog Prvomučenika arhiđakona Stefana, Geenska dolina sa starozavetnim grobljem, Getsimanijski vrt, mesto Gospodnje molitve u ‚‚Crkvi svih nacija”, mesto Judinog izdajstva, Grob Presvete Bogorodice…. Odlazak na Sion, do Gornice-sobe Tajne Večere i mesta silaska Sv.Duha na apostole. Obilazak ćivota psalmopojca Sv.cara Davida. Obilazak ostataka solomonovog hrama i Zida Plača. Nastavak razgledanja pešaka, Svetog grada Jerusalima, prolaskom kroz jevrejsku četvrt do Hrama Vaskrsenja. Pauza za obilazak, razgledanje, kupovinu suvenira. Povratak u hotel u Vitlejemu. Večera. Noćenje.

DAN 7. ponedeljak, 09.01. VITLEJEM -TEL AVIV

Rani doručak .Transfer grupe do aerodroma Ben Gurion. Pasoška kontrola i prijava za let. Let za Sofiju, po sletanju, transfer grupe do Niša (170km). Dolazak na mesto polaska. Kraj programa. Hadžijski rastanak

 

*aranžman je rađen na bazi trenutne, osnovne i najpovoljnije tarife avio karte. U slučaju kada nema mesta na kalkulisanoj tarifi, moguće je putovati uz doplatu po ceni sledeće raspoložive tarife. Kada klijent izvrši potvrdu rezervacije odnosno uplati aranžman ili rezervaciju, izdaje se avio karta.

*napominjemo da jednom izdata karta, koja se izdaje prilikom rezervacije, nema mogućnost promene imena ili datuma, i ima više tarife promene ili dodavanja prtljaga ukoliko se klijent nije odlučio prilikom rezervacije. Organizator putovanja nije ovlašćen niti može da proverava valjanost isprava/pasoša sa kojim putnik putuje, stoga napominjemo da pre rezervacije klijent proveri važnost i ispravnost istih

*Mesto u avionu, rapoređuje/dodeljuje aviokompanija, ukoliko putnik nije izvršio rezervaciju/doplatu posebnog mesta/spojenih mesta.

 • smeštaj 5 noćenja u hotelima sa 3*** u Vitlejemu (5 noćenja ) u 1/2, 1/2+1 sobama,
 • ishrana na bazi polupansiona (doručak i večera), švedski sto, u predviđenim smeštajnim objektima;
 • usluge stručnog vodiča za planirana razgledanja,
 • gramatu Jerusalimske patrijaršije, (potvrdu jerusalimske patrijaršije o hadžijskoj poseti Svetoj zemlji),
 • troškove ulaznica po programu putovanja,
 • prevoz  autobusom ili miniuatobusom turističke klase, zavisno od broja putnika, po programu putovanja,
 • povratnu aviokartu sa ručnim prtljagom (dimenzija 40x25x20cm)
 • transfer iz Niša do aerodroma u Sofiji (40€),
 • individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,
 • doplate: kabinski prtljag do 10 kg dimenzije 55x40x20 cm (oko 95€), za bagažni prtljag do 20kg (oko 150€), po cenovniku aviokompanije (cena može biti promenjljiva),
 • obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa pokrićem za koronavirus, važeće na celoj teritoriji Izraela,
 • fakultativna vožnja brodom ukoliko dozvoljavaju vremenski uslovi na Galilejskom jezeru (brod 20$)
 • biranje mesta u avionu ili biranje spojenih mesta, se doplaćuje isključivo prilikom rezervacije,

Doplata za posebne usluge  (1/1 soba, posebnu sobu , dodatnu uslugu u hotelu ), moguća na upit.

 • fakultativna vožnja brodom ukoliko dozvoljavaju vremenski uslovi na Galilejskom jezeru (brod 20$)
Podeli: