Sicilija Palermo je najveće ostrvo Mediterana – deo je Italije – ali uz kulturu, običaje i veoma specifičnu svakodnevicu zapravo je kao zemlja za sebe. Na severnom delu obale, pomalo divljem i neistraženom, uživaćete na prelepim plažama, u simpatičnim primorskim mestima – a posebno u Palermu. Neponovljivi ritam života, drugačiji italijanski dijalekt, jedinstvena tradicija, domaćini puni života otvoreni i gostoljubivi, kult porodice, izvrsna kuhinja i još izvrsnija vina – bio bi to samo delić atmosfere šarmantnog mediteranskog ostrva.

Cefalu je mali ribarski gradić koji je od Palerma udaljen nekih 70 kilometara. Ovaj biser Tirenskog mora se može pohvaliti bogatom istorijom, kulturom, katedralama i muzejima, ali i prelepim plažama.

Ovaj simpatičan gradić ima veliku, peščanu uređenu plažu. Kao i kod većine mesta na Siciliji i ovde je more kristalno čisto. Plažu prati dugačko šetalište, a postoji i veliki broj prodavnica najrazličitije robe – od suvenirnica do restorana sa italijanskim specijalitetima. Poslednjih godina grad je napredovao i kada je reč o noćnom životu pa je sve više mladih u Cefalu.

Sam centar grada je trg na kome se nalazi normanska katedrala Duomo. Nad celim mestom dominira veliko brdo La Rocca i sa njega se pruža prelep pogled na sam gradić. Muzej Mandaliska je takođe vredan posete i u njemu možete videti slike Antonela de Mesine. Na vrhu planine nalaze se ostaci Dijaninog hrama za koji se smatra da su ga sagradili prvi stanovnici Sicilije…

Sicilija Palermo