Napulj i ostrva zaliva avionom

Program putovanja:

NAPULJ

4 DANA AVIONOM IZ BEOGRADA / 3 NOĆENJA

1. dan, PETAK 20. OKTOBAR

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ u 10.30h. Prijava na let avio-kompanije „AirSerbia“. Let za Napulj u 12.40h. Sletanje u Napulj u 14.10h. Transfer do odabranog hotela u centru grada u zoni železničke stanice. Smeštaj i mali predah. U zakazano vreme sastanak sa vodičem na recepciji i polazak na pešačku turu (4 km; oko 2,5 sata) sa osnovnim upoznavanjem sa gradom. Srednjovekovna Porta Kapuna – nekadašnja ulazna kapija grada, Via Tribunali sa crkvom Mizerikordija, Duomo – katedrala posvećene Uspenju presvete Bogorodice i Sv. januarijusu – kolosalna građevina čudesnog arhitektonskog stila, Piazza Municipio sa divnom palatom San Đakomo i fontanom Neptuna, Galeriju Umberta I – tržni centar izgrađen u fantastičnom arhitektonskom stilu „Belle Epoque“, Teatar San Karlo – jedna od najpoznatijih operskih kuća na svetu, trg Plebišita sa Kraljevskom palatom… Usput ćemo videti i Novi zamak – rezidenciju Anžujaca, najstariju piceriju na svetu, trgovački kvat Via Toledo… Slobodno vreme za individualne aktivnosti uz preporuku za večeru. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

2. dan, SUBOTA 21. OKTOBAR

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet. Polazak iz hotela oko 8.30h. Odlazak metroom do napuljske luke i ukrcavanje na feribot ka Iskiji u 09.25h. Dolazak na Iskiju u 10.55h. Po dolasku osnovno upoznavanje sa ostrvom i svim mogućnostima koje su raspoložive za vaš samostalni obilazak; preporuka je odlazak do zamka Aragoneze (3 km pešice kroz živopisnu zonu grada, ili taksijem). Takođe, preporuka je i mali „đir“ taksijem po ostrvu sa pauzama na najinteresantnijim lokacijama za vaše savršene fotke. Slobodno vreme na Iskiji. U 14.30h isplovljavanje feribotom ka Proćidi (plovidba od svega 15 minuta). Posetićemo divnu Proćidu. Neverovatan kolorit ribarskih kućica neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Napojićemo oči na Proćidi i prošetati se zajedno sa jednog na drugi kraj grada. Slobodno vreme. Polazak feribotom ka Napulju u 17.55h. Povratak u luku Napulja u 19h. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3. dan, NEDELJA 22. OKTOBAR

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet do Kosta Amalfine. Izlet u trajanju od oko 10 sati sa polaskom iz hotela u Napulju u 9.30h. Izlet se ralizuje sa mini-busom. Vožnja čuvenom stradom SS2163, jednim od najlepših puteva u Italiji koji povezuje Sorento sa Amalfijem. Panoramsko razgledanje obale. Odlazak u Pozitano (dolazak oko 11.30h). Sa vodičem šetnja gradom do plaže (oko pola sata). Slobodno vreme za individualne aktivnosti do 15h. Odlazak brodićem iz Pozitana do Amalfija (vožnja uz spektakularnu obalu u dužini od oko pola sata). Po dolasku u Amalfi kraći obilazak grada sa vodičen (pola sata) i slobodno vreme do 18h. Povratak u hotel u Napulju oko 19.30h. Noćenje.

4. dan, PONEDELJAK 23. OKTOBAR

Doručak. Odjava iz hotela do 9h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i šetnju Napuljem. U 13.00h transfer iz hotela na aerodrom. Prijava za let. Let za Beograd u 15.30h. Sletanje u Beograd u 16.50h. Kraj putovanja.

 • Povratnu avionsku kartu na relaciji Beograd-Napulj-Beograd u ekonomskoj klasi, sa uključenim aerodromskim taksama, ručnim i redovnim prtljagom (8kg + 23kg)
 • Transfer sa aerodroma do hotela i povratno
 • 3 noćenja sa doručkom u odabanom hotelu u široj zoni centra Napulja (samopusluživanje/“buffet“)
 • Smeštaj u dvokrevetne sobe sa kupatilom (ne postoji mogućnost smeštaja u trokrevetne sobe! Većinom su sve sobe sa jednim francuskim ležajem!)
 • Obilazak Napulja prvog dana putovanja, prema programu u trajanju od maksimalno 2,5 sata
 • Usluge turističkog vodiča
 • Organizacione troškove
 • Individualne troškove, ulaznice za muzeje i druge turističke objekte i sve ostalo što nije obuhvaćeno cenom aranžmana
 • Obavezno međunarodno putno osiguranje sa pokrićem 30.000 € (može se dobiti u agenciji pre samog putovanja po ceni od 800 dinara za osobe 70-, odnosno oko 1500 dinara za osobe 70+)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – hotel 3* 120 €; hotel 4* 350 €
 • Obavezna turistička taksa koja iznosi ukupno 9 € po osobi za tri noćenja u hotelima sa 3*, odnosno 15 € po osobi za tri noćenja u hotelima sa 4*
 • Fakultativne izlete koji su navedeni u programu – prijava za izlete je obavezna u agenciji.

OPIS I CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

KRSTARENJE NAPULJSKIM ZALIVOM – PROĆIDA I ISKIJA

Celodnevni izlet sa polaskom iz hotela u 8.30h i povratkom u Napulj u 19h 90 €.

Cena obuhvata 2 metro karte, karte za feribot prema programu, kraće obilaske sa vodičem i usluge vodiča prema programu. NAPOMENA: iz hotela se odlazi do metro stanice, potom metroom jednu stanicu se vozimo, od metro stanice do luke iz koje isplovljava feribot za Iskiju pešačimo u dužini od 1300 metara.

KOSTA AMALFITANA

Celodnevni izlet sa polaskom iz hotela u 9.30h i povratkom do 19h 80 €.

Cena obuvata prevoz sa mini-busom, kraće obilaske Amalfija i Pozitana, kartu za brodić na liniji Pozitano – Amalfi, usluge vodiča.v

PRIJAVA ZA IZLETE JE OBAVEZNA U AGENCIJI 10 DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE!

Minimum za realizaciju izleta je 10 prijavljenih putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izleti se mogu realizovati uz korekciju cene, u suprotnom će biti otkazani o čemu će putnici biti obavešteni 3 dan pre putovanja.

Podeli: