Švedska Finska let iz Niša

Program putovanja:

Švedska & Finska

krstarenje

DAN 1. četvrtak, 27.04./ Stokholm

Okupljаnje grupe dva sata  pre polaska na aerodromu Konstantin Veliki u Nišu. Let za Stokholm u 16:45h. Sletanje u Stokholm, u 19.35h, transfer do hotela, uz kratko upoznavanje sa švedskom prestonicom “gde-šta-kako”. Smeštaj u hotel. Noćenje.

DAN 2. petak, 28.04./ Stokholm-krstarenje- Helsinki

Doručak. Odjava iz hotela. Fakultataivno razgledanje grada sa vodičem, koji se prostire na 14 ostrva: Gamla stan, Kraljevska palata, jedna od najvećih u svetu, trgovi Slottsbacken i Stor torget, gradska većnica Stadshuset, Crkva Storkikan-najstarija u Stokholmu; crkva Riderholmkirken-kraljevska grobnica, Konserthuset- mesto gde se dodeljuju Nobelove nagrade….Pauza u centru grada za individualna razgledanja, obilazak….U popodnevnim časovima transfer do luke, ukrcavanje na brod i kabine. Isplovljavanje u 16:30h…Krstarenje ka Helsinkiju. Tokom krstarenja na raspolaganju su šoping centri na brodu, bioskop, restorani, diskoteka, spa centar (uz doplatu).  Noćna plovidba.

DAN 3. subota, 29.04./Helsinki

Doručak. Uplovljavanje u glavni grad Finske, Helsinki, u 10.10h. Slobodan dan u Helsinkiju ili odlazak na fakultativni razgled grada sa vodičem: Parlament, Opera, Gradsko veće, katedrala, Nacionalni muzej, crkva u kamenu Temppeliaukio, koncertna dvorana Finlandia, pravoslavna Crkva Uspenja, najveća u severnoj Evropi…… Slobodno popodne u Helsinkiju. Povratak na brod. Isplovljavanje u 17.15h. Plovidba ka Stokholmu. Tokom krstarenja na raspolaganju su šoping centri na brodu, bioskop, restorani, diskoteka, spa centar (uz doplatu).

DAN 4. nedelja, 30.04./ Stokholm

Uplovljavanje u Stokholm u 10h. Slobodno vreme u Stokholmu za individualna razgledanja, obilaske i šoping. Fakultataivno: izlet do Drottningholm kraljevske palate. Nakon razgledanja slobodno vreme u Stokholmu ili fakultataivni izlet do ostrva Đurgarden (Djurgården) gde se nalaze muzej Skansen (Djurpark & Museum med Midsommar & Svenska Traditioner), Nordijski muzej (Nordiska museet), Muzej princa Eugena (Waldemarsudde), Muzej umetnosti (Thielska Galleriet), Muzej Vasa (Vasamuseet), Kraljevski nacionalni park (Kungliga, nationalstadsparken)….Transfer do hotela u popodnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.

DAN 5. ponedeljak, 01.05./ Stokholm – Niš

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do polaska ka aerodromu u Stokholmu Arlanda. Let za Niš u 16.50h. Sletanje na aerodrom Konstantin Veliki u 19.50. Kraj usluga.

 • Avioprevoz Niš-Stokholm-Niš kompanijom Rayanair let
 • dozvoljeni prtljag na letu ( komad prtljaga po dimnezijama aviokompanije Ryanair 20x25x40 cm)
 • 2 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3*  u širem centru Stokholma ili okolini, u 1/2 ili 1/2+ sobama,
 • 2 noćenja, u brodskim kabinama (economic) sa doručkom na brodu, tokom krstarenja za Helsinki,
 • usluge organizacije putovanja i turističko vođstvo puta
 • transfer do/od hotela u Stokholmu i Helsinkija sa vodičem na srpskom jeziku.
 • individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,
 • fakulatativne izlete,
 • međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
 • doplata za kabinski prtljag dimenzije 55x40x20 cm (30€) ili bagažni od 20kg (50€) po tarifi aviokompanije,
 • izabrana mesta na letu, spojena mesta- doplata 8-20€ po pravcu,
 • doplatu za večeru u hotelu i na brodu,
 • doplate za drugi tip kabina na brodu (standard, large, premium sa balkonom, suite..)- na upit

Doplate na avio letu  (prtljag, osiguranje, prioritetno ukrcavanje,  posebna mesta u avionu ili klasa), plaćaju se prilikom rezervacije.

Doplata za posebne usluge  (1/1 soba, doplata za večeru, posebna vrst sobe i sl), vrši se uz plaćanje druge (II) rate.

Rezervacija fakultativnih izleta je moguća tokom isplate aranžmana, plaćanje se vrši inopartneru u inostranstvu.

 

Prilikom prijave za aranžman, neophodna je kopija pasoša ili lične karte, document važeći min. 6 meseci od datuma povratka,

* u slučaju otkaza aranžmana od strane putnika, na iznos aviokarte primenjuju se uslovi aviokompanije, a ne iznos aranžmana Opšti uslovi putovanja organizatora TA HaloTravel doo.

* cena aranžmana je podložna promeni, garantovan je samo uplaćeni deo aranžmana,ili aranžman uplaćen u celosti,

* moguće su promene rasporeda obilazaka shodno aktuelnim merama i broju posetilaca na lokalitetima, crkvama, manastirima

* moguće su i eventualne manje, ali blagovremene promene termin putovanja, u slučaju promene reda letenja, uslova za grupe i slično,

* istaknute cene aranžmana, su promotivne i važeće do popune mesta u toku promocije.

*aranžman je rađen na bazi trenutne, osnovne i najpovoljnije tarife avio karte. U slučaju kada nema mesta na kalkulisanoj tarifi, moguće je putovati uz doplatu po ceni sledeće raspoložive tarife. Kada klijent izvrši potvrdu rezervacije odnosno uplati aranžman ili rezervaciju, izdaje se avio karta.                                                                                                                                       

*napominjemo da jednom izdata karta, koja se izdaje prilikom rezervacije, nema mogućnost promene imena ili datuma, i ima više tarife promene ili dodavanja prtljaga ukoliko se klijent nije odlučio prilikom rezervacije.                                                                   

 *Organizator putovanja nije ovlašćen niti može da proverava valjanost isprava/pasoša odnosno lične karte sa kojim putnik putuje, stoga napominjemo da pre rezervacije klijent proveri važnost i ispravnost istih.

 

 • Stockholm (30€),
 • ostrvo Djurgarden (20€-metro/bus),
 • Dvorac Drottingholm (35€ sa ulaznicom),
 • mogućnost organizovanog krstarenja,
 • Helsinki (30€)

fakultativni izleti- nisu sastavni deo programa, već fakultativni, u organizaciji inopartnera u Švedskoj/Finskoj, a uključuju: prevoz, razgledanja destinacije sa vodičem  na srpskom jeziku, bez predviđenih ulazaka u objekte, muzeje. Poseta konkretnom lokalitetu, muzeju, galeiji i slično, moguća je tokom pauze (cene podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 20 putnika).  U slučaju manjeg broja prijavljenih, agencija može ponuditi korigovanu cenu, i/ili ponuditi klijentima organizovanje izleta redovnim gradskim saobraćajem.

Podeli: