Sidari

Sidari je najpoznatije letovalište na severnoj obali Krfa, na 40 km udaljenosti od glavnog grada ostrva, odnosno 45 minuta vožnje. Nekada je bio malo ribarsko selo, da bi ranih 80-ih postao popularna turistička destinacija. Danas predstavlja veliki resort koji može da smesti 17.000 turista. Sidari je jedinstven po mnoštvu klubova i barova koji nude bogat noćni život. Sidari je jedinstven i po nekolicini malih uvala sa interesantnim plažama. Čuven je i po “kanalu ljubavi”, a lokalna legenda kaže da će onaj ko ga prepliva ubrzo pronaći ljubav svog života. Kanal d’Amour obezbedio je svetsku reputaciju Sidariju zahvaljujući retkom prirodnom fenomenu – spektakularnim hridima od peščanika i okolnim lekovitim glinenim stenjem.

 

 

Sidari odlikuju dve divne peščane plaže koje sežu duboko u kopno, i u potpunosti su uređene. Impresivan je i zalazak sunca na plaži Sunset beach, odmah pored Sidarija. Sidari je centar zabave i noćnog provoda te ovde postoji znatan broj pabova, a postoji i preko 40 taverni. Za turiste koji ipak žele da uživaju u nešto mirnijem odmoru i dobroj hrani, Sidari ima posebnu ponudu – tu su brojni restorani brze hrane, kafići, lokalne taverne, koje nude grčku, britansku, meksičku, italijansku i indijsku kuhinju. Najzanimljiviji deo ponude plaža u Sidariju svakako su vodeni sportovi i aktivnosti. Skijanje na vodi, banana, paraglajding, vodene jedrilice, iznajmljivanje čamaca i motornih čamaca, pedolina i ronjenje dostupni su na sve tri plaže i po dostupnim cenama. Sidari je sjajna destinacija i bezbedno mesto za odmor sa širokom ponudom prirodnih lepota i raznih aktivnosti za sve turiste.

 

 

U mestu ćete pronaći prodavnice, butike obuće i odeće, suvenirnice, mini market, tako da o snabdevanju ne morate brinuti. Porodice sa malom decom vole prirodne karakteristike i znamenitosti ovog mesta, ali treba napomenuti da je pre svega poznato kao centar zabave na Krfu, te je odluka na Vama, ali je svakako naša topla preporuka ukoliko ste ljubitelj ovakve vrste odmora.

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Krf.

 

 

Podeli:
Pregledano 12532 puta