Skala Potamia

Skala Potamia je prelepo, tiho turističko mesto koje je postalo popularno poslednjih godina i nalazi se 13 km jugoistočno od Limenasa, glavnog grada Tasosa, u istočnom delu ostrva, u istom zalivu u kome je i naselje Skala Panagia. Na severnom delu zaliva nalazi se Skala Panagia odnosno Golden beach, dok se u južnom delu nalazi Skala Potamia. Skala Potamia je poznata kao idealna destinacija za mirna, porodična letovanja. Relativno kasno je počela da se razvija, pa je tako većina smeštajnih objekata novijeg datuma.

 

 

Svi sadržaji koje mesto nudi nalaze se uz malu gradsku plažu, koja je smeštena u zapadnom delu zaliva. Paralelno sa rastom broja turista u mestu, rastao je i broj taverni, kafića, mini marketa, prodavnica i rent-a-car agencija i svi ti sadržaji su smešteni bliže luci i gradskoj plaži. Izgrađeno je mnogo hotela i kuća za izdavanje ali je i pored značajnog razvoja u poslednjih nekoliko godina turizam ostao na prilično niskom nivou i Skala Potamia je još uvek vrlo mirno i opušteno mesto, naročito pogodno za porodice. 

Deo plaže koji se naziva gradskom je dug oko 200 m. U pitanju je dosta široka plaža koja u jednom delu sadrži igračke za decu. Plaža je peščana i na obali i u vodi, poznata je po plićaku te je omiljena porodicama sa malom decom. U potpunosti je uređena, sa nekoliko beach barova na njoj i nastavlja se na južni, popularniji kraj plaže Golden beach – Hrisi Amudia.

 

 

Skala Potamia može biti odlična baza za obilazak ostrva. Ukoliko se uželite malo više dešavanja, noćnog života, provoda i zabave za decu, glavni grad ostrva, Limenas, udaljen je samo 10-ak minuta vožnje. Odlične plaže su u neposrednoj blizini i etno selo Panagija je na svega 5 minuta vožnje.

 

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Tasos.

 

 

Podeli:
Pregledano 11393 puta