Skala

Skala je najveće i jedno od najpopularnijih letovališta Kefalonije. Smešteno je na jugoistoku ostrva, nedaleko od zaliva Munda i okružena je brojnim plažama. Udaljena je 36 kilometara od glavnog grada i 12 km od Porosa. Skala je nekada bila poljoprivredna komuna, koja je sagrađena nakon zemljotresa 1953. godine, a svoj turistički razvoj počinje pre 20-ak godina. Nekadašnje selo nalazilo se na padinama obližnjeg brda, a danas se nalazi na obali mora. Ono što najviše navodi turiste da posete Skalu jesu peskovite plaže i brojne pećine koje se nalaze uz more. U ovom popularnom letovalištu koje stalno raste i razvija se ćete naći sve što vam je potrebno za fenomenalan odmor. U mestu ćete pronaći restorane, taverne, barove, od malih i prijateljskih lokalnih taverni do većih turističkih barova, kafiće, pekare, apoteke, mini-markete, rent-a-car agencije, banke, bankomate, prodavnice suvenira i smeštajne objekte, većinom u glavnoj ulici koja vodi do malenog trga.

 

 

Na obodu sela se nalaze zanimljivi ostaci rimske vile iz 3. veka pre Hrista za koju ćete putokaze videti svuda po Skali. Otkriveni su slučajno 1944. od strane vlasnika zemljišta na kome je pronađena, a iskopavanja su započela 1957. godine. Vila je pripadala bogatom Rimljaninu u 3. veku nove ere. Tri kilometra od Skale, duž priobalnog puta ka Porosu, nalazi se hram iz 6. veka pre nove ere posvećen bogu Apolonu od koga možete da vidite kamenje iz temelja i delove tri dorska stuba. Sa desne strane ruševina je mala kapela Agios Georgios koja je obnovljena nakon zemljotresa i to kamenom sa zidina antičkog hrama Apolona. Stub koji je služio kao postament za oltar kapele se sada nalazi u Arheološkom muzeju u Argostoliju. 

 

 

Na samo par minuta hoda od luke, nalazi se velika, jedna od najdužih na ostrvu peščana plaža. Okružena je brežuljcima sa gustom makijom i hridima. Organizovana je i čista te predstavlja prijatno mesto za porodični odmor. Nosilac je Plave zastave za 2012. godinu. Na glavnom delu nalaze se kafići i barovi, a do plaže postoji kameni put i parkiralište u blizini. Dugačka je tri kilometra i kombinacija je peska i šljunka, sa kristalnom vodom i borovinom u pozadini koja se spušta sve do plaže. Ima vrlo strm ulazak u more. Plaža je u potpunosti uređena i možete iznajmiti suncobrane i ležaljke, ali samo na glavnom delu plaže, a u blizini sela postoji još dosta prostora za one koji bi da izbegnu gužvu i da imaju mir. Sportovi na vodi, ronjenje, skuteri i paraglajding su Vam na raspolaganju, kao i ostali turistički sadržaji. 

 

 

U ovom popularnom letovalištu koje stalno raste i razvija se ćete naći sve što vam je potrebno za fenomenalan odmor. Ukoliko ste ljubitelj šetnji i mirnijeg okruženja, možete otići do starog sela, šarmantnog i lepog, sa lavirintom uskih kaldrmisanih ulica između kuća, kafića, taverni i ribarskih kuća. Skala ima bogat noćni život s obzirom da se radi o Kefaloniji koja nije poznata kao ostrvo bogato noćnim životom. U centru sela je mali park za decu, a ima i jedan novi nadomak trga u dnu glavne ulice. Skala obiluje smeštajem apartmanskog tipa, ali imajte na umu da je jako popularna među turistima, te da je u jeku sezone velika gužva podrazumevana. Skala će zadovoljiti sve Vaše turističke zahteve tokom odmora, tako da može biti Vaš izbor i odlična baza za obilazak ostrva.

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Kefaloniju.


 

 

Podeli:
Pregledano 9914 puta