Spathies Beach

Spathies je primer male ali savršene plaže, veoma tiha i na njoj nema gužve. Spathies je spoj zlatnog peska, zelenila drveća i kristalno plave i mirne vode. Neposredno posle plaže Kalogria na zapadnoj obali Sitonije, oko 8 km južno od Nikitija, nalazi se zaliv Spaties sa nekoliko malih uvala skrivenih između stena i drveća. Zaliv i istoimena plaža su lako dostupni, a sa magistrale koja vodi ka jugu poluostrva postoji znak koji Vas usmerava do njih. Od Neos Marmarasa zaliv je udaljen 13 kilometara ka severu, odnosno nalazi se na 105 kilometara jugoistočno od Soluna.

 

 

Spathies plaža ima 2 dela, lagunu sa nekoliko manjih plaža i veću plažu na jugu. Ne postoji nijedan beach bar na ovim plažama. U neposrednoj blizini nalazi se nekoliko smeštajnih objekata, koji su privatni, tako da su obe plaže jako tihe i bez obzira na neuređenost privlače veliki broj turista. Laguna plaže je okružena liticama na 3 strane, a među stenama ćete naći peščane predele u rasponu veličine od 50 metara do samo nekoliko metara. Okolne stene pružaju zaštitu od bilo kog vetra, tako da je voda skoro uvek mirna i idealna za kupanje. Na Spathiesu je česta slika turista koji postavljaju svoje peškire na okolnim stenama i pronalaze hladovinu ispod borova.

 

 

Kada obiđete lagunu u sezoni možete zateći veliku gužvu. Na jugu je velika Spathies plaža. Ovo je velika peščana uvala na kojoj praktično nema ljudi. Ovde možete naći mirno mesto da postavite peškir i suncobran i uživate u kupanju u plitkim vodama.

 

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto.

 

 

 

GPS: 40.172426N  23.719472E

 

Grčka vodič, Kasandra-Sitonija-Atos, Spathies beach

Grčka vodič, Kasandra-Sitonija-Atos, Spathies beach

Grčka vodič, Kasandra-Sitonija-Atos, Spathies beach

Grčka vodič, Kasandra-Sitonija-Atos, Spathies beach

Podeli:
Pregledano 7277 puta