Sunčev Breg

Sunčev Breg je najpopularnije turističko mesto u Bugarskoj. Nalazi se na južnoj obali Crnog mora. Od Burgasa je udaljen oko 35 kilometara. Nazivaju ga još i biserom bugarskog primorja i poznat je po mirnom moru i prozirno čistoj vodi. Osim lepog mora gradić se može pohvaliti i čistim vazduhom za koji su zadužene četinarske i listopadne šume.

 

Sunčev Breg

 

Prosečna dnevna temperatura u vreme leta je 29 stepeni, a temperatura vode je oko 23 stepena. Sunčev Breg nagrađen je prestižnom Plavom zastavicom zbog čistoće i prirodnih lepota kojim se može pohvaliti.

 

Sunčev Breg

 

Peščana plaža letovališta dugačka je 10 kilometara. Zanimljivo je da je ova plaža sastavljena od dina. Ovo je ujedno i najprometnija plaža koja obiluje barovima i kafićima. Većina iznajmljuje ležaljke i suncobrane. U sklopu nje nalaze se i plaže Severeni i Slantchev Briag. Plitka voda od obale pogodna je za one najmlađe koji uče plivanje, a povremeno se javljaju i talasi.

 

Sunčev Breg

 

Najveći bugarski akva park nalazi se u Sunčevom Bregu. Posetiocima su na raspolaganju brojne atrakcije u bazenima ali i koktel barovi i restorani. Kada Vam plaža Sunčevog Brega dosadi možete prošetati do neke od nesebarskih plaža. Ova dva mesta skoro pa da su spojena i udaljena su samo 5 kilometara.

 

Sunčev Breg

 

Restorani / Kafići / Noćni život

Bugarska kuhinja predstavlja mešavinu turske, grčke i ostalih balkanskih kuhinja. Tradicionalna bugarska jela su gyuvech sa paprikom, plavim paradajzom i mesom, salate tarator i shopska, pita banitza… Cene po restoranima su generalno pristupačne. Najpopularniji restorani u Sunčevom Bregu su Condor Bistro, Khans Tent, Picadilly, Billy, Maestro, Chilli Peppers, La perla, The Lighthouse, Fat Cat i China W0k.

 

Sunčev Breg

 

Kada je o noćnom provodu reč Sunčev Breg ima šta da ponudi. Bilo da ste za večeru u nekom egzotičnom restoranu, tradicionalnu kuhinju ili đuskanje u nekoj diskoteci nećete biti razočarani. Najpopularniji klubovi u ovom bugarskom letovalištu su Dance Club Marina koji se nalazi u centru Sunčevog Brega. Jedan je od najposećenijih. Beach Bar Mexo je takođe jedan od najboljih i nalazi se tik pored obale. Disco Orange se nalazi na severnoj strani letovališta i poznat je po gostovanjima poznatih dj-eva. Diskoteka Lazur poznata je po 12 barova, ogromnim plesnim podijumom i otvorenim bazenom sa vodenim toboganom. Poznati koktel barovi i pabovi su i Amigo Bar, The Pub i Bedroom Beach Bar.

Ostale aktivnosti

Na oko 3 kilometra od Sunčevog Brega nalazi se Nesebar. Nazivaju ga i rajem za zaljubljene i umetnike. Posebno je interesantan Stari grad gde se nalaze zgrade iz 11. i 14. veka ali i mnogobrojne crkve poznate po materijalu od koga su sagrađene i ornamentima. Najpoznatiji spomenici kulture su Stara mitropolija iz 9. veka, crkva svete Device Marije iz 10. veka i Nova mitropolija iz 11. veka. Možete obići i crkvu Svete Teodore, Svete Paraskeve, Svetog Mihaila i Gavrila i crkvu Svetog Jovana Aliturgetosa.

 

Sunčev Breg

 

Sofija je drugi najstariji glavni grad u Evropi i bogata je istorijom koju možete oživeti obilaskom ovog lepog grada. Od Sunčevog Brega se vrlo lako stiže do glavnog grada Bugarske. Ovde možete obići brojne istorijske spomenike, jako lepo uređene parkove ali i neke od najvećih shopping mall-ova u ovom delu Evrope. Boravak u Sofiji možete iskoristiti i za izlazak u neku od popularnih diskoteka ili neku večeru u sofijskim tavernama i restoranima.

 

Sunčev Breg

 

Plovdiv je takođe zanimljiv grad za obilazak. Takođe je jedan od najstarijih evropskih gradova i drugi je po veličini u Bugarskoj. U njemu možete videti ostatke iz antičkog perioda i to dva drevna pozorišta, ostatke srednjovekovnog bedema, kule, džamije i crkve. U blizini grada nalazi se pravoslavni manastir Bačkovski koji je osnovan 1083. godine. U njemu se nalazi ćelijna škola koja datira iz 11. veka.

 

Sunčev Breg

 

Zanimljiv je i obilazak napuštenog ostrva Robinzon Kruso koji se nalazi na oko 40 minuta plovidbe od Sunčevog Brega.

 

Sunčev Breg

 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Bugarsku Leto.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podeli:
Pregledano 3740 puta