Tossa de Mar

Tossa de Mar je oblast u Kataloniji i nalazi se 100 kilometara severno od Barselone. Od davnina je ovo mesto bilo inspiracija za pisce, slikare i mnoge umetnike, a danas je jedna od najpoznatijih turističkih destinacija u ovom delu Španije.

 

Tossa de Mar

 

Ovaj dragulj Costa Brave je mesto koje osim prelepog mora i prirode nudi i šarenoliku i bogatu istoriju, predivne restorane, dobar noćni život i kvalitetan šoping.

 

Tossa de Mar

 

Muzej u Tossa de Maru je nešto što ne biste smeli da propustite. Izgrađen je u gotičkom stilu i sa radom je počeo davne 1935. godine. U njemu se nalazi bogata zbirka savremene umetnosti španskih i stranih slikara koji su stvarali u ovom delu Španije. U arheološkom delu muzeja nalaze se artefakti iz paleolita pa sve do kasnog srednjeg veka.

 

Tossa de Mar

 

Stari grad je šarmantno mesto, sa uskim, kaldrmisanim ulicama. U njemu se nalazi guvernerova kuća, Dom svetog platna, srednjovekovna bolnica i ostaci romaničke i gotske crkve.

 

Tossa de Mar

 

Zamak La Vila Vella je zaštitni znak Tossa de Mara. U prošlosti je ovaj zamak korišćen za odbranu od gusara, a danas su njegove uske, šljunkovite ulice najposećeniji turistički deo grada.

 

Tossa de Mar

 

Grad poseduje i tri prelepe plaže. Pored njih u okolini se nalazi još desetak prelepih plaža. Tossa Beach se nalazi u blizini centra grada i nad njom se nadvija srednjovekovni dvorac. Plaža je dugačka oko 400 metara. Plaža La Mar Menuda se nalazi sa druge strane zaliva i dugačka je oko 200 metara. Treća, sigurno i najpopularnija, je plaža El Codolar.

 

Tossa de Mar

 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Španiju.

 

 

 

Podeli:
Pregledano 9176 puta