Trikorfo Beach

Trikorfo Beach se nalazi između Gerakinija i Psakoudie. Ova plaža je jedna od retkih peščanih plaža na ovoj obali i nalazi se u prekrasnom ambijentu bašte i dobro je zaštićena od planina. Postoji hotelski resort koji organizuje i uređuje plažu tako da u turističkoj sezoni postoje suncobrani i ležaljke koje možete koristiti, ali ne u velikom broju. Oni takođe imaju bar/kafe na plaži. Ova plaža se koristi od strane nekoliko hotela koji se nalaze u prostoru tako da uglavnom bude gužva u sezoni. Trikorfo Beach je peščana plaža i morsko dno je takođe peščano. Voda je plitka i normalno mirna, tako da je pogodna za mlade porodice.

 

 

Trikorfo je plaža duga oko 250 metara, sa zlatnim peskom i kristalno čistom vodom, sa koje posetioci mogu uživati u pogledu na poluostrva Kasandru i Sitoniju, odnosno zaliv Toroneos.

Samo Trikorfo apartmansko naselje izgrađeno je tako da pokriva većinu potreba turista, sa prodavnicom, kafićem, igralištima za decu i terenom za košarku. Posetiocima je na raspolaganju odličan restoran koji služi najsvežije grčke specijalitete, a tu su i prelepi vrtovi kojima možete šetati i skloniti se sa najjačeg sunca. Prelepe kućice izgrađene su sa drvenim prozorima, vratima i ogradama i napravljene tako da zadovoljavaju sve potrebe jedne porodice.

 

 

Posetioci odavde mogu prošetati do Gerakinija i lepe gradske, odnosno nekoliko hotelskih plaža, kao i brojnih drugih manjih uvala na drugoj strani. S obzirom na odličnu lokaciju u središtu Halkidikija pruža se mogućnost za posete poluostrvima Kasandra, Sitonija, pa čak i Svetoj Gori, a tu su i Poligiros (16 km), arheološko nalazište antičkog grada Olintos i pećina Petralona.

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto.

 

 


GPS: 40.265511N 23.456819E

Podeli:
Pregledano 5517 puta