Metamorfozis

Metamorfozis je malo mesto na samom početku Sitonije (na zapadnom ulazu na Sitoniju) od oko 500 stanovnika. Karakteristično je po gustoj borovoj šumi koja se nadvija i nad samom obalom, a ponegde se pruža i do 300 m u unutrašnjost poluostrva. S obzirom na to da je mesto malo i idealno za odmor u pravom smislu te reči, kombinacija mirisa četinara i mora pridonosi boljem opuštanju tokom letovanja. Mesto je zbog svoje mikroklime poznato kao vazdušna banja, idealno za sve koji imaju probleme sa disajnim organima. U centralnom delu mesta nalazi se park dug stotinak metara, odlično uređen, sa popločanim stazicama, palmama i visokim borovima koji pružaju odličan hlad, klupicama koje su idealne za uživanje u zelenilu ili pogledu na morsko plavetnilo, a tu su i brojne igračke (tobogani, penjalice, ljuljaške) za uživanje najmlađih.

 

 

Samo mesto ima nekoliko prodavnica mešovite robe, nekoliko taverni, piceriju, pekaru, nekoliko prodavnica suvenira, otprilike sve što je potrebno za mirno porodično letovanje. Za veća snabdevanja na raspolaganju Vam je supermarket Lidl (i jos nekoliko drugih) koji je udaljen 7-8 kilometara od Metamorfosija i nalazi se u Nikitiju.

Slikovite plaže ovog naselja, sa belim peskom i šljunkom, veoma su posećene tokom sezone zbog čega mogu biti prilično velike gužve. Glavna plaža je sa visokim zelenim borovim drvećem u zaleđu i finim peskom. To je predivna plaža sa malim romantičnim zalivima i borovom šumom koja se spušta skoro do obale, poznata i po predivnim zalascima sunca. Osim peskovitih, postoje i peščano-šljunkoviti ulazi u more, a na pojedinim mestima i stene. Plaže su odlično posećene, dok gužvi može biti pre svega vikendom.

 

 

Istočno od naselja nalazi se plaža Makria Lagada (održavana od strane hotela Porfi Beach) koja se može pohvaliti Plavom zastavicom za čistoću. Plaža nudi mogućnost bavljenja sportovima na vodi, ali i taverne i barove u kojima se turisti mogu osvežiti ili ručati. Makria Lagada duga je oko 120 metara i deo je najduže plaže Sitonije koja se prostire u dužini od 32 kilometara od mesta Gerakini do letovališta Nikiti. Okrenuti ka jugu, grad i plaža su okupani suncem od jutra do večeri, a poseban doživljaj predstavlja prelepi zalazak sunca preko zaliva Toroneos.

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Metamorfozis.

 


 

GPS: 40.2274N  23.603547E

Podeli:
Pregledano 34314 puta