Valtos

Plaža Valtos se nalazi na 15-ak minuta hoda od Parge. Da biste do nje došli trebalo bi da se popnete na brdo na kojem je Venecijanska tvrđava, pa da se zatim nizbrdo spustite do plaže. Ova šetnja može biti naporna ako niste u dobroj formi ili ako je pretoplo, pa ukoliko Vam takva šetnja ne bi prijala, možete uzeti taksi brodić do ove plaže. Cena u jednom smeru je 2€ po osobi. Taksi brodići idu na svakih pola sata od 10:00-23:30 kada se poslednji vraća sa plaže. Ako pak volite da šetate, preporučujemo da na ovu plažu đođete pešice, jer usput možete da posetite tvrđavu sa koje se pruža predivan pogled na Pargu, ali i na plažu Valtos. Plaža je dugačka nešto malo više od jednog kilometra i prilično je široka, posebno u svom središnjem delu. Šljunkovita je, a na samom ulazu u vodu su sitni kamenčići nakon kojih počinje pesak. Pesak je sitniji na levoj strani plaže.

 

 

Mnogi je smatraju jednom od najboljih plaža u celoj Grčkoj, što po mnogim karakteristikama i jeste. Svakako je najpopularnija plaža u Pargi i najduža (dugačka je preko kilometar, a široka do 40-ak metara), tako da bez obzira kolika je gužva (a zna da bude ogromna, pogotovu u sezoni), uvek ima mesta za svakoga.

 

 

Peščana je, mada ima i sitnog šljunka, sa puno zelenila koje je okružuje i prelepom vodom. Ima nešto duži plićak pa se preporučuje porodicama sa malom decom. Osim toga, nema jakih struja jer se nalazi u zalivu. Što se tiče sadržaja, potpuno je uređena, ima tuševe, ležaljke i suncobrane te mnogo vodenih sportova poput banane, pedalina, kanuinga i jet skiinga. Iznajmljivanje ležaljki i suncobrana ima različitu cenu od bara do bara. Najpopularniji bar na plaži je Tango Beach Club, koji u svom sastavu ima i veliki bazen koji je gostima na raspolaganju uz poručeno piće ili hranu. On ima i nešto više cene. Najpovoljniji je Captain’s Bar. Naravno, najskuplji kafići pružaju i druge pogodnosti poput sefa uz suncobran, velikih i čistih toaleta, tuševa, kabina za presvlačenje, uslugu serviranja hrane na plaži i slično.

 

 

Duž plaže postoje taverne sa predivnim baštama sa pogledom na more i plažu, ali i smeštajni objekti. Restorani, kao i kafići na ovoj plaži imaju nešto više cene nego restorani i kafići u Pargi.

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Pargu.

 

 

Podeli:
Pregledano 11085 puta