Vrachos

Vrachos i Loutsa se nalaze na levoj i desnoj strani istoimene plaže koja se u prostire u dužini od 3 km između Parge i Preveze. Ono što krasi ova dva mesta jeste šetalište uz more koje je lepo uređeno, čisto, sa lepo uređenim baštama kafića i restorana, uz mnogo cveća i palmi. Duž plaže je ulica sa širokim trotoarom za šetnju. Ulica nije mnogo prometna, a preko puta nje se nalaze vile i hoteli od kojih skoro svi imaju neki lokal u prizemlju, tavernu, kafić, prodavnicu. Mesto je jako malo, sa ne mnogo smeštajnih kapaciteta. Bukvalno ima sve što je potrebno za jedan miran, opuštajući odmor, bez gužvi i tipične vreve i galame, sa lepim prirodnim okruženjem.

 

 

Vrachos je naročito poznat među Grcima i Italijanima i vrlo često predstavlja izbor za kupanje čak i gostima iz obližnjih mesta. Blizina Parge i Preveze (pa čak i Lefkade – 60 kilometara) pruža mogućnosti za aktivan odmor, večernje izlaske, šoping izlete na Krf, Paksi, Itaku. U Vrachos Beach-u ne postoji međugradski prevoz, lekar, apoteka, banka, hipermarket (nalaze se na oko 15 – 20 km u Pargi ili Prevezi). Na desetak kilometara od Vrachos Beach-a se nalazi i Ammoudia sa predivnim zalivom i plažom.

 

 

 

Restorani / Kafići / Barovi

Duž plaže nalazi se ulica koja je idealna za šetnju, a prekoputa nje se nalaze smeštajni kapaciteti, u čijim prizemljima se nalaze restorani, taverne i kafići. Izbor hrane je kao i u bilo kom drugom grčkom turističkom mestu, tako da ne morate brinuti oko toga. Mesto je jako malo, tako da je sve što se tiče restorana i kafića smešteno u ovoj jednoj ulici, što umnogome olakšava porodicama sa malom decom.

Marketi / Shopping

U mestu postoje tri supermarketa koji su pristojno snabdeveni. Za veće nabavke možete ići do Parge (30 km) ili do Preveze (30 km) u kojoj postoji supermarket iz lanca Lidl, ali i Marinopoulos i Metro. Apoteke nema u mestu, ali osnovne lekove možete kupiti u supermarketu (Aspirin, Depon). Postoji jedna pekara u Vrachosu, a možete se snabdeti i hlebom i pecivima u supermarketima.

Noćni život i provod

Nema noćnog provoda, niti puno ljudi na šetalištu tokom večeri pa je mesto idealno samo za ljubitelje mirnog odmora bez sadržaja tokom večeri, za porodice sa manjom decom i eventualno parove.

 

 

Kada boravite u Vrachosu, možete otići do fantastične reke Aheron, a usput posetiti i Nekromantion, drevno svetilište posvećeno bogu podzemnog sveta, Hadu. Udaljenost Aherona i Nekromantiona je 55 km. Tom prilikom možete posetiti i takođe veoma lepu plažu Ammoudia koja je udaljena 14 km od Vrachosa i Loutse. Ukoliko se uželite više aktivnosti, gužve, večernjih šetnji, prodavnica i ostalih sadržaja, možete posetiti i Prevezu. Ona je udaljena 30 kilometara i predstavlja savršen grad za večernje šetnje. U blizini mesta Kanali, na 20 km od Vrahosa, nalaze se i ostaci antičkog grada Nicopolis koji je nekada imao 30.000 stanovnika i podignut je da bi se obeležila velika Oktavijanova pobeda protiv udruženih snaga Marka Antonija i Kleopatre.

 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Vrachos.


 

Google mapa

 

Putna ruta

<

Podeli:
Pregledano 26846 puta