Vrachos plaža

Loutsa-Vrachos plaža poznata je kao jedna od najlepših i najorganizovanijih plaža kontinentalnog dela Jonskog mora. Po mišljenju mnogih turista, plaža je idealna za sve uzraste i svi joj se rado vraćaju. Nalazi se između Parge (udaljena oko 26 km) i Preveze od koje je udaljena oko 37 km. Vrachos i Loutsa su zapravo ista plaža, samo se pod imenom Loutsa vodi desni, severni deo plaže, prema Pargi, a Vrachos levi, južni deo plaže, prema Prevezi.

 

 

 

Plaža je dugačka tačno 3 km, a u nekim delovima je široka i nešto više od 50 m. Ova plaža se odlikuje kristalno čistim morem i zelenim okruženjem i predstavlja pravo mesto za ljubitelje pravog odmora i opuštanja uz talase, bez glasne muzike i velike gužve. Ova plaža ima i plićak u pojedinim delovima pa je idealna i omiljena i porodicama sa malom decom. Plaža je zaista velika i retko se može popuniti u potpunosti, tako da u svako doba možete uživati u miru na njoj, čak se i osamiti i uživati u privatnosti. Više posetilaca možete očekivati samo tokom vikenda kada je posećuje i lokalno stanovništvo.

 

 

Pesak je zlatno žute boje, veoma sitan i na obali i u vodi, izuzev uskog pojasa šljunka na samom ulazu. Plaža je uređena i čitavom svojom dužinom ima ležaljke koje se dobijaju uz poručeno piće i na kojima možete uživati uz pogled na more. Loutsa i Vrachos su poznati po fenomenalnom zalasku sunca. Na plaži postoje tuševi i kabine za presvlačenje. Voda je uvek bistra, osim kada se pojave visoki talasi koji su karakteristični za popodnevne sate. Kupanje na ovoj plaži je moguće do kasnih popodnevnih sati i zaista ćete se opustiti i uživati kupajući se i istovremeno posmatrati zalaske sunca. 

 

Šetalište uz more je lepo uređeno, čisto, sa lepo uređenim baštama kafića i restorana, uz mnogo cveća i palmi. Parkiranje je moguće uz ulicu i mesta uvek ima, čak i vikendom. Plaža Vrachos, odnosno Loutsa, jedna od najlepših peščanih plaža. Odlična je za porodice sa manjom decom, za sve koji žele da se opuste na plaži bez velike gužve. A plaža kao destinacija za letovanje takođe pruža mogućnosti za lep odmor, uz naglasak na to da na njoj nema noćnog provoda, niti turističkih atrakcija, već samo pruža mogućnost uživanja uz more, u pogledu, u predivnim zalascima, u miru i tišini.

 

 

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Vrachos.

 

 

Podeli:
Pregledano 8257 puta