NAŠIH 4 PREPORUKA KADA STE NA AFITOSU

Pored preporuka gradske plaže Afitosa, možete posetiti i sledeće:

Varkes plaža se nalazi na severu naselja Afitos na istočnoj obali Kasandre. Kolorično i raznoliko mesto sa tradicionalnim grčkim kućama, uskim popločanim ulicama i tradicionalno uređenim suvenirnicama, ima nekoliko plaža nazvanih po barovima ili restoranima u njihovom neposrednom okruženju. Plaža je peščana, sa predivnom tirkiznom bojom vode, dok se neposredno iza nje nalazi šumom prekriveno brdo. Posetiocima su na raspolaganju ležaljke i suncobrani, a imaju i mogućnost da koriste delove plaže na kojima mogu uživati u sopstvenoj režiji. Dubina vode postepeno raste, pa je odlična za porodice sa malom decom. Ime plaže u prevodu znači “čamci”.

 

 

Punta (Pounta) plaža nalazi se ispod naselja Afitos na istočnoj obali poluostrva Kasandra. Pomenuto naselje nalazi se na 82 km južno od Soluna, na putu ka letovalištima Polihrono, Hanioti i Pefkohori. Organizovani deo plaže je sa ležaljkama i suncobranima na zlatnom pesku, koje možete koristiti ako naručite piće u baru. Voda je tirkizna, kristalno čista, a dubina vode se postepeno povećava pa je odlična i za neiskusne plivače i za porodice sa malom decom.

 

 

Mudunu plaža jedna je od plaža u Afitosu, naselju na istočnoj obali poluostrva Kasandra, koja se se odlikuje sa 4 kilometra dugim plažama. Mudunu plaža je peskovita, sa kristalno čistim, tirkiznim morem. Delovi ove plaže su sa ležaljkama i suncobranima, a postoje i delovi koje možete koristiti sa sopstvenom opremom. Mudunu plaža pruža posetiocima i mogućnost bavljenja vodenim sportovima, ronjenjem i ribolovom.

 

 

Plaža Liosi je dobro uređena, sa suncobranima od trske i ležaljkama koje možete koristiti uz nadoknadu plaćenog osveženja u istoimenom baru. Plaža je smeštena južno od samog Afitosa. Plaža je peščana, sa kristalno čistom vodom, u čijem zaleđu je bujno zelenilo, dok se sa strane nalazi parking.

 

 

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Afitos.

 

 

 

 

 

Podeli:
Pregledano 15236 puta