Pariz Dan žena

Program putovanja:

1. dan BEOGRAD – PARIZ. Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 04.15 sati. Let za Pariz (JU 310) u 06.45 sati. Sletanje na aerodrom „Šarl de Gol“ u Parizu u 09.20 sati. Polazak na panoramsko razgledanje grada svetlosti, sna svakog umetnika, naročito slikara. Grad u kome svaka ulica ima bar jednu zgradu koja se nalazi u nekom priručniku istorije ili enciklopedijie umetnosti. Za Francuze, Pariz je centar sveta. Za ostale stanovnike planete- metropola svih metropola. Dive mu se i zavide mu danas koliko su to činili i pre sto godina. Centar kulturnog, političkog, industrijskog i trgovačkog života cele države, pored toga centar umetnosti i mode čitavoga sveta. Voznja glavnim bulevarima, avenijama i trgovima Pariza, kraj najpoznatijih spomenika i građevina: crkva Madlena, Trg Opere, Trg Vandom, Burbonska palata – Parlament Francuske, Trg Konkord, Jelijsejska polja, Trg Etoal, Trijumfalna kapija, Trg Trkoadero, Marsovo polje, Ajfelova kula, bulevar Monparnas, Latinska cetvrt, ostrvo Site, crkva Notr Dam… Smeštaj u hotel posle 15 h. Odlazak metroom do trga Opere. Šetnja elegantnim poslovnim i trgovačkim kvartom oko Opere i Velikih bulevara. (Povratak metroom). Noćenje.

2.dan PARIZ /LUVR/. Doručak. Slobodan dan ili fakultativno razledanje Pariza sa reke (vožnja brodom po Seni) u prepodnevnim (Odlazak i povratak do pristaništa metroom). Fakultativna poseta Luvru, Muzej Luvr otvoren je 1793. godine, a nalazi se u istoimenoj palati koja je izgrađena u 12. veku (ostaci palate mogu se videti u podrumu muzeja). Kada je počeo sa radom, samo 537 slika bilo je izloženo u njegovim prostorijama, dok je danas taj broj znatno veći. Sada se u muzeju Luvr nalazi oko 380.000 predmeta, a od toga 35.000 jesu predmeti koji datiraju iz perioda praistorije do 19. veka. Kolekcija muzeja znatno je uvećana u Napoleonovo vreme i u vreme vladavine Luja XVIII i Šarla X, a dosta zbirki su poklon i donacija muzeju. Obilazak srednjovekovnih temelja Luvra, poseta salama sa najpoznatijim remek delima – Mona Liza, Nika Samotračka, Miloska Venera. Obilazak sala italijanskog renesansnog slikarstva i francuskog slikarstva XIX veka. U večernjim satima šetnja živopisnim Latinskim kvartom sa mnogobrojnim restoranima, kafeterijama i barovima u okolini čuvenih bulevara Sen Mišel i Sen Žermen. (Odlazak i povratak metroom). Noćenje.

3.dan PARIZ /VERSAJ/. Doručak. Slobodan dan ili fakultativni poludnevni izlet autobusom u Versaj. bivši dvorac francuskih kraljeva, jedno je od najposećenijih turističkih mesta na svetu. Pored Ajfelove kule, predstavlja najveću turističku znamenitost Pariza. Sagradio ga je Luj XIV, Kralj Sunce, vladar koji je 72 godine upravljao Francuskom i Navarom. Prema želji kralja Luja XIV, radovi na izgradnji današnjeg dvorca započeti su 1688. godine. Pored toga što je bio ratnik i diplomata, uspešno se izborio sa svim poteškoćama oko izgradnje dvorca koji je zasenio sve dotadašnje. Angažovao je vrhunske umetnike koji su do najmanje pojedinosti procenjivali, planirali i nastojali da u svemu stvore izvesnu simboliku – stoga nije slučajno da su kraljevsku sobu postavili baš u sredinu versajskog zdanja. Po zahtevu Njegovog veličanstva sve je moralo imati velike dimenzije i biti glamurozno, bez obzira na to da li je to predsoblje, odaja, hodnik, vrt  ili  fontana…  Versaj  je  bio  sedište  francuskih  kraljeva  do  Luja  XVI  koji  nije  shvatao  neizbežnost  društvenih promena.  Naime, skupštinska većina tražila je uspostavljanje ustavne monarhije (kao što je to danas u Britaniji ili Španiji) što Luj XVI nije prihvatao. Na kraju su u revoluciji i on i njegova žena uhapšeni i pogubljeni na giljotini. Nakon njihove smrti, dvorac je neko vreme bio zapušten i čak mu je zapretilo propadanje. Odlukom kralja Luja Filipa, kompleks je restauriran i pretvoren u muzej. Obilazak „Velikih kraljevih apartmana“, „Kraljičinih apartmana“ i čuvene „Dvorane ogledala“ – pozornice zbivanja od epohalnog značaja za Francusku i Evropu. Povratak u hotel. U večernjim satima šetnja po Monmartru, najpoznatijem boemskom kvartu Pariza. (Odlazak i povratak metroom). Noćenje.

4. dan PARIZ – BEOGRAD. Doručak. Sobe treba napustiti do 10 sati. Slobodan dan za individualno razgledanje grada. Transfer na aerodrom oko 17 sati. Let za Beograd (JU 315) u 20.35 sati. Sletanje u Beograd u 22.55 sati.

 

 • avio i aerodromske takse u Beogradu i Parizu (oko 91 € na dan objavljivanja programa i koje su podložne promenama),
 • avionski prevoz na relaciji Beograd-Pariz-Beograd,
 • smeštaj u hotelu kategorije tri zvezdice u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomocnim ležajem na bazi noćenja sa doručkom (samousluzivanje – izbor vise jela),
 • transferi i razgledanja prema programu putovanja,
 • usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.
 • međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
 • gradske boravišne takse,
 • prevoz metroom,
 • troškovi Antigenskog ili Pcr testa za ulazak i izlazak iz zemlje ukoliko bude bio potreban,
 • ulaznice za kulturno istorijske objekte,
 • fakultativni izleti
 • . Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 120 eura za sve vreme
 • Izlet za „Versaj”. Cena 79 €. (U cenu je uključeno: prevoz autobusom, ulaznica za Versaj, kao i angažovanje vodiča)
 • Poseta Cena 70 evra. (U cenu je uključeno: ulaznica za Luvr, kao i angažovanje vodiča)

Za realizaciju ovih izleta potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika (U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izleti bi mogli da budu izvedeni uz korigovanje cene).

Podeli: