Agios Georgios

Plaža Agios Georgios se nalazi na ostrvcetu Amuljani, južno od glavnog grada i jedinog naseljenog mesta od koga je udaljena oko 3 kilometra. Nasuprot plaže je Uranopolis iz koga se može stići i brodom, a odmah pored i plaža Megali Ammos. Plaža je dugačka oko 400 metara, široka oko 10 i malim peščanim sprudom je podeljena na dva dela.

 

 

Levi deo je duži, ima ležaljke i suncobrane, dok je na desnom pomenuti bar sa tavernom ispred koga takođe postoje ležaljke i suncobrani kao i mali drveni dok za privez čamaca. Plaža je peščana celom dužinom. Ko voli da leži na pesku, više mesta će pronaći u levom delu. Uvek ima dosta naroda, ali gužve nisu prevelike, osim vikendom u špicu sezone.

 

 

Prelazak u dubinu je postepen, a more kristalno čisto, što posebno pogoduje porodicama sa malom decom, naročito jer se plaža nalazi u uvali. Ovde je more mirno i bez talasa. Uvala je okružena zelenilom koje ne dopire do same obale, ali stvara predivan ugođaj. Pored taverne postoji manji apartmanski kompleks koji je u njihovom vlasništvu, a u blizini je i već pomenuti Agionissi resort.

 

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Ammouliani.

 

 

 

GPS: 40.3156529N 23.9386511E

Podeli:
Pregledano 5889 puta