Theoxenia

Hotel Theoxenia se nalazi nekih 2,5 km severno od Uranopolisa i nepunih 5 kilometara posle luke Tripiti odakle isplovljavaju trajekti za ostrvo Amuljani koje je prekoputa same plaže. Magistrala odvaja samu plažu od hotelskih zgrada, ali postoji podzemni prolaz koji koriste gosti hotela. Kola možete da ostavite ili na hotelskom parkingu (ako Vas puste uz plaćanje) ili na nekom od proširenja pored puta. Plaža je od sitnog peska i potpuno organizovana. Na krajevima ima lepih stena, u pozadini je zelenilo, ali je sama plaža maltene bez prirodnog hlada.

 

 

Tri hotela, Akti Ouranopoli, Theoxenia i Akrathos izlaze u suštini na isti peščani pojas, ali svaki ima svoj bar, ležaljke i suncobrane. More je kao i skoro svuda na Atosu kristalno čisto i prelepe tirkizne boje, sa postepenim prelaskom u dubinu. Sama plaža i hotel su omiljeni među porodicama sa malom decom, ali je gužva poprilična.

 

 

Sa plaže se pruža pogled na ostrvo Amuljani i arhipelag Drenia koji je levo od njega i možete ih obići ako iznajmite motorni čamac na ceo dan (to možete učiniti na samoj plaži). Osim već pomenutih sadržaja, na plaži postoji teren za odbojku na pesku, teren za badminton i centar za sportove na vodi. U samom hotelu postoji minimarket.

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto .

 

 

 

GPS 40.346217N 23.963896E

 

 

Podeli:
Pregledano 4643 puta