Aretes Beach

Skrivena plaža Aretes je locirana 13 kilometara južno od Neos Marmarasa i oko 4 severozapadno od Toronija. Lepa plaža sa borovima blizu obale, koji se pružaju duž cele plaže. Plaža se nalazi u blizini prelepe uvale ispred naselja Aretes. Pesak je finog kvaliteta, a šljunak je mali. Aretes se zapravo sastoji od tri plaže. Najveća i najpoznatija se nalazi najjužnije. To je 400 metara duga peščana plaža, pogodna za decu. Atraktivniji je severni deo plaže koji je širi, sa plitkim tirkiznim morem i zlatnim peskom. Tu je i simpatičan bar sa tihom muzikom, kao i dosta prostora za odmaranje i postavljanje Vaše opreme. Severno od najveće plaže postoje još dva zaliva. Jedna plaža se sastoji od stena, druga je peščana sa tirkiznom bojom mora, a takođe na njima nema gužve.

 

 

Na njoj se nalazi hotel Aretes, kao i malo poluprivatno izgrađeno naselje. U okviru hotela Aretes, na samoj plaži, postoji restoran sa pristojim cenama i u prijatnom ambijentu. Hotel se nalazi na južnom delu plaže i u ovom delu ima i nešto prirodnog hlada. Lepši je, međutim, severni deo plaže koji ima duži plićak, više zlatnog peska i tirkiznu boju. Ovaj deo plaže je i dosta širi. Od sadržaja ima samo simpatičan bar sa tihom muzikom i dosta prostora za postavljanje sopstvene opreme i kvalitetno uživanje. Severno od najveće uvale postoje još dve manje, od kojih je jedna kamenita, a druga pešcana sa tirkiznom vodom i bez gužve ako želite da se osamite. Aretes je jako lepa plaža i savršena ukoliko želite pobeći od gužve i uživati u netaknutoj prirodi.

 

 

Glavna plaža Aretes Beach je pesčana. Voda ima peskovito dno i dobra je za decu, jer se postepeno produbljuje. Bistra voda Aretes plaže je dobra za kupanje i ronjenje. Moramo napomenuti da nudisti nisu retkost na zabačenijim delovima ove plaže. 

 

 

 

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto.

 

 

 

GPS: 40.0031773N 23.8694233E

 

 

ch

Podeli:
Pregledano 6336 puta