Amsterdam Dan Državnosti

Program putovanja:

Amsterdam Dan Državnosti

Dan 1 (14.02.2020): Polazak iz Beograda
Polazak iz Beograda sa parkinga ispred Muzeja istorije Jugoslavije (Kuće cveća) u 16h. Vreme za upoznavanje i planiranje dobrog provoda. Dnevno-noćna vožnja kroz Mađarsku i Austriju sa usputnim zadržavanjima radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 2 (15.02.2020): Dolazak u Minhen, fakultativni obilazak grada i slobodno vreme
Dolazak u Minhen (Munich) u prepodnevnim časovima i pravimo desetočasovnu tehničku pauzu za odmor, klopu i šetnju gradom. Fakultativni obilazak grada: Karlsplac (Karlsplatz), Stara i Nova većnica (Altes Rathaus i Neues Rathaus), Toranj crkve Svetog Petra (Peterskirche), Katedrala Naše gospel (Frauenkirche), Hofbrojhaus pivnica (Hofbrauhaus), Odeonsplac (Odeonsplatz), Engleski vrt (Englischen Garten)… Polazak za Amsterdam u večernjim časovima. Noćna vožnja sa usputnim kraćim pauzama radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 3 (16.02.2020): Dolazak u Amsterdam, fakultativni obilazak grada i smeštaj u hostel
Stižemo u Amsterdam u preopodnevnim časovima. Vreme za uživanje u bajkovitom gradu. Fakultativni obilazak grada: Pijaca lala (Blomenmarkt), trg Dam (De Dam) sa Kraljevskom palatom (Koninklijk Paleis) i Nacionalnim spomenikom (National Monument), Kvart crvenih fenjera (De Wallen – Red Light District), Rembrantov trg (Rembrandtplein) sa klubovima, pabovima i coffeeshop-ovima, Muzejska četvrt (Museumpleuin). Smeštaj u hostel u popodnevnim časovima. Uveče izlazak u najluđi provod u Evropi kako bismo upoznali grad koji nikada ne spava i družili se sa turistima iz celog sveta

Dan 4 (17.02.2020): Fakultativni izlet u Zanse Šans i fakultativno krstarenje kanalima
Doručak. Fakultativni izlet u Zanse Šans (Zaanse Schans) – tipično holandsko selo gde degustiramo sireve, učimo kako se prave klompe, kupujemo suvenire, fotkamo se ispred vetrenjača, pijemo toplu čokoladu. Povratak u Amsterdam. Fakultativno krstarenje kanalima, najveća turistička atrakcija grada. Slobodno vreme za obilaske i zabavu u jednom od najlepših gradova Evrope i sveta.

Dan 5 (18.02.2020): Fakultativni izlet u Roterdam, Hag i Ševeningen
Doručak. Fakultativni izlet do Haga (Den Haag), prestonice Holandije, gde ćemo obići Palatu mira (Vredespaleis – Peace Palace), Tribunal (Courthaus) i najstariji parlament (koji je i dalje u funkciji) Binenhof; obilazimo ševeningensku plažu kako bismo videli talase Severnog mora i najpopularniju turističku destinaciju na njegovoj obali. Na kraju idemo u Roterdam, grad koji je srušen do temelja u Drugom svetskom ratu i izgrađen kao ultra-moderan grad, gde se nalazi i najveća evropska luka i zanimljiva arhitektura Pita Bloma: Kuće kocke (Kijk-Kubus), Zgrada-olovka, Biblioteka (Central Library), moderna pijaca Markthal. Povratak u Amstrerdam. Slobodno vreme i ponovno traganje za najboljim provodom.

Dan 6 (19.02.2020): Slobodno vreme u Amsterdamu
Doručak. Slobodno vreme za uživanje u Amsterdamu. Možete iznajmiti bicikl i detaljno istražiti grad. Možete obići najznačajnije muzeje: Rijks (Rijksmuseum)– nacionalni muzej i Van Gogov muzej (Van Gogh Museum), kuću Ane Frank (Anne Frank House) ili se samo gubiti po ulicama :etvrti crvenih fenjera (Red Light District). Fakultativni izlazak u provod

Dan 7 (20.02.2020): Slobodno vreme u Amsterdamu
Doručak. Pakovanje stvari i napuštanje soba. Stvari ostavljamo u hostelu i imamo ceo dan slobodan za aktivnosti, obilaske i kupovinu suvenira. Polazak za Prag u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Nemačku sa usputnim stajanjima na 3-4h u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 8 (21.02.2020): Dolazak u Prag, fakultativni obilazak grada i slobodno vreme
Dolazimo u Prag (Prague) u prepodnevnim časovima, gde ćemo napraviti tehničku pauzu od 10 sati za razgledanje “Zlatnog grada”. Fakultativni obilazak grada: Staromestski trg (Staromestske namesti), sat Orloj (Pražski Orloj), Jevrejska četrvt, Karlov most (karluv most), Hradčani (Hradcanske namesti), katedrala Svetog Vita. Polazak za Beograd u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Slovačku i Mađarsku sausputnimzadržavanjimaradiregulisanjacarinskihformalnostiisakraćimpauzama radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 9 (22.02.2020): Dolazak u Beograd
Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima u zavisnosti od zadržavanja na granici.

 

  • Autobuski prevoz od Beograda do Minhena
  • Autobuski prevoz od Minhena do Amsterdama
  • Autobuski prevoz od Amsterdama do Praga
  • Autobuski prevoz od Praga do Beograda
  • Smeštaj A&O Zuidoost  4 noći 4 × Doručak (buffet)
  • turističke takse za sve dane boravka
  • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
  • Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
  • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike

Napomena! Termini i cene fakultativnih izleta su informativni i promenjivi i zavise od slobodnih terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

krstarenje kanalima: Cena15,00 EUR

Jedna od najvećih atrakcija grada – krstarenje kanalima pokazaće vam zašto ovaj grad nazivaju “zapadnom Venecijom”. Muzej Rijks, pivnica Heineken Experience, staro gradsko jezgro okruženo Singelom, kuća Ane Frank, Zapadna crkva, četvrt Jordan, najveći parking bicikala na svetu, amsterdamska luka, filmski muzej, muzej Nemo, reka Amstel… Holandska prestonica iz druge perspektive!

Zanse Šans: Cena15,00 EUR

Holandija je zemlja vetrenjača, klopi i sireva. Sve se to može videti na jednom mestu, u holandskom selu namenjenom turistima Zanse Šans (Zaanse Schans): vetrenjače pored jezera, degustacija sireva i procedura pravljenja istih, miris kakaa, prezentacija ručne izrade klompi, šarenilo suvenira, malih privatnih vrtova i tradicionalnih holandskih seoskih kuća.

Roterdam – Hag -Ševeningen: Cena25,00 EUR

Roterdam je treća najveća luka na svetu i grad moderne (“cyber”) arhitekture, poznat kao veliki industrijski i ekonomski centar Holandije. Grad je za vreme Drugog svetskog rata bio uništen i opustošen pa je u periodu posle rata naglo krenuo razvitak ovog grada i njegova ekspanzija. Poznat  je po svojim čudnim i neobičnim zgradama kao što su Kuba Kocke, zgrada Olovka i zgrada Biblioteke.Hag je administrativni centar Holandije gde se danas nalaze i mnogobrojne evropske i svetske institucije. Bitno se razlikuje od Amsterdama i Roterdama, dosta je mirniji i u njemu ne boravi previše turista pa ovde možete osetiti pravu čar Holandije. Veoma je bogat kulturno istorijskim spomenicima. Ševeningen se nalazi na obalama Severnog mora i bio je prvo uređeno letovalište u Holandiji. Velika plaža i ogromno šetalište uz obalu, čist vazduh i veliki broj restorana uz obalu privlače turiste svake godine

Podeli: