Krakov Dan Zaljubljenih

Program putovanja:

KRAKOV DAN ZALJUBLJENIH 2023.

14.02.2023. – 19.02.2023.
6 dana/3 noćenja, autobusom
HOTEL 3*  U CENTRU GRADA

Polazak iz Beograda, Čačka, Kraljeva i Novog Sada bez doplate
Polazak iz Kragujevca,  Trstenika, Vrnjačke Banje, Užica, Požege i Niša uz doplatu

 

1. DAN: BEOGRAD – KRAKOV
Sastanak učesnika putovanja u Čačku na parkingu kod TC Roda. Polazak autobusa u 17:00 sati. Polazak sa Novog Beograda (bivša okretnica autobusa 43, a sadašnje stajalište autobusa br 60, pored Brankovog mosta, preko puta TC Ušće) u 20:00 h (tačno vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator šalje obaveštenje svim putnicima sa svim detaljima polaska). Polazak iz Novog Sada ISPRED BIVŠE AS ATP VOJVODINA (podložno promeni)u 21:00 h. Putovanje preko Mađarske i Slovačke sa kraćim usputnim pauzama radi odmora. Noćna vožnja.

2. DAN: KRAKOV
Dolazak u Krakov u prepodnevnim časovima, nekadašnju prestonicu Poljske, a danas njenu kulturnu prestonicu. Panoramsko razgledanje kraljevskog grada sa vodičem, nekadašnje prestonice Poljske sa razgledanjem Tvrđave Vavel, Brda Vavel sa kraljevskim dvorcem i katedralom, Pećine Zmaja koja je i simbol Krakova, Stari gradski Rinek sa zvonikom, Crkvu Sv. Marije, Univerzitet Jagielo iz XIV veka… Nakon obilaska smeštaj u hotel. Noćenje.

3. DAN: KRAKOV – AUŠVIC – KRAKOV
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativna poseta logoru Aušvic-Birkenau u kojem je formiran najveći nacistički koncentracioni logor za masovno uništenje. Potresne priče o vidovima istrebljenja, životu u logoru, monstruoznim “naučnim“ eksperimentima, kao i brojni artefakti i logorske zgrade, svedočanstva su najtragičnije „epizode“ iz istorije sveta, koja se ne sme nikada zaboraviti. Danas su logorski kompleksi Aušvica i Birkenaua pod zaštitom istoimenog državnog muzeja i UNESCO-a. Povratak u Krakov. Slobodno vreme. Noćenje.

4. DAN: KRAKOV
Doručak. Slobodan dan u Krakovu ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet „Jevrejski Krakov“. Izlet obuhvata pešački razgled jevrejske četvrti Kazimjerž, kroz ulice nekadašnjeg Opidum Judeoruma, koje su poslužile kao scenografija za Oskarov nagrađeni, film „Šindlerova lista“: Stara sinagoga, Široka ulica, Remuh sinagoga, Hram sinagoga, Kupa, Isakova i Visoka sinagoga, Kuća Tore, Novi trg na kojem se mogu kupiti najbolje krakovske „zapjekanki“ i na kojem su smešteni najpoznatiji barovi Krakova, ulica Dajvor….foto pauza na tzv. „Trgu Heroja“ – prostoru nekadašnjeg Jevrejskog geta iz perioda nacističke okupacije, apoteka „Pod Orlem“ čiju je obnovu finansirao Stiven Spilberg, foto pauza kod čuvene fabrike emajla Oskara Šindlera, panoramska vožnja kroz četvrt Podgorce, koju su do II svetskog rata uglavnom naseljavali bogati Jevreji, a u kojoj je formiran geto u kojem su se našli svi Jevreji. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN: KRAKOV – VELIČKA – KRAKOV – BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta do najstarijeg rudnika soli u Evropi Velička. Po dolasku spuštanje stepenicama sa vodičem do dubine od 135 m gde se nalazi i spektakularno podzemno jezero, kraljevska kapela napravljena od soli i koncertna dvorana. U povratku izlaz je specijalnim liftom. Povratak u Krakov. U večernjim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja.

6. DAN: BEOGRAD
Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima. Kraj programa.

  •  Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja,
  •  Smeštaj u hotelu 3* u centru grada Vienna House Easy by Wyndham Cracow na bazi tri noćenja sa doručkom u 1/2 sobama,
  •  Usluge vodiča u svakom autobusu,
  •  Troškove organizacije putovanja.
  •  Doplata za jednokrevetnu sobu – 38€,
  •  Doplata za transfer iz Kragujevca, Užica, Trstenika i Vrnjačke Banje 1500 RSD, iz Požege  1000 RSD( minimalan broj za realizaciju transfera je 4); za polaske iz Niša 25€(bez ograničenja u broju putnika)
  •  Međunarodno zdravstveno putno osiguranje (izdaje se u agenciji),
  •  Individualne troškove putnika
  • Fakultativne izlete

– Doplata za jednokrevetnu sobu – 38€,
– Doplata za transfer iz Kragujevca, Užica, Trstenika i Vrnjačke Banje 1500 RSD, iz Požege  1000 RSD( minimalan broj za realizaciju transfera je 4); za polaske iz Niša 25€(bez ograničenja u broju putnika)

– Aušvic i Birkenau – 30€/ deca 20€,
– Rudnik soli Velička – 40€ / deca 30€,
– Jevrejski Krakov – 15€/ deca 7.5€

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cene fakultativnih izleta su po osobi, minimum za realizaciju izleta je 25 putnika. Cena izleta se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije. Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica za muzeje i lokalitete, goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta…Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, vremenskih uslova, rasporeda plovidbe brodova i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u evrima, ino partneru ili pratiocu grupe.

Podeli: