Solun Dan Državnosti

Program putovanja:

1. dan BEOGRAD
Polazak iz Beograda u 21:00 h (vreme polaska je podložno promeni) sa parkinga Muzeja 25.maj – Kuća cveća. Vožnja kroz Srbiju i Severnu Makedoniju sa kraćim zadržavanjima radi odmora. Noćna vožnja.
2. dan SOLUN – ZEJTINLIK
Dolazak u Solun u prepodnevnim časovima. Obilazak srpskog vojničkog groblja “Zejtinlik”. Panoramsko razgledanje grada: Bela kula, Rotonda, Galerijusov Slavoluk… Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
3. dan SOLUN – METEORI
Doručak. Napuštanje hotela. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta na Meteore – pravoslavno manastirsko naselje, smešteno u blizini grada Kalambake, u Tesalijskoj ravnici. Manastiri su poznati po svom nesvakidašnjem položaju na stenama i smatraju se najvrednijom skupinom manastira u Grčkoj, nakon Svete gore. Ukupno postoji 6 manastira, četiri muška i dva ženska: Preobraženje, Varlam, Sveti Nikola Anapavsis, Rusanu, Sveta Trojica i Sveti Stefan i na spisku su kulturne baštine UNESCO-a. Povratak u Solun. Noćenje.
4. dan SOLUN – LITOHORO – KATERINI – SOLUN
Doručak. Nakon doručka slobodan dan ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta za Olimp i Katerini. Mitska planina Olimp, dom dvanaest bogova je i važan nacionalni park, a Mitikas je najviši vrh Grčke (2917m). Obilazak novog manastira Svetog Dionisija, mesta Litohoro na padini Olimpa i nakon toga odlazak do Katerinija. Živopisni gradić Katerini je glavni grad oblasti Pijerija i poznat je našim turistima koji letuju na obali Olimpske rivijere. Posebnu draž ovom zanimljivom mestu podno mitske planine Olimp daju i bogate zelene površine, parkovi, fontane i vodopadi… Povratak u Solun. Polazak za Srbiju.
5. dan BEOGRAD
Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima.

  • prevoz modernim turističkim autobusima (tv, klima, dvd),
  • dva noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto) u Solunu u hotelu sa 3*,
  • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,
  • razgledanja i obilaske prema programu,
  • usluge vodiča tokom putovanja,
  • troškove organizacije putovanja.
  • boravišna taksa (plaća se na recepciji hotela po dolasku)
  • međunarodno zdravstveno osiguranje,
  • fakultativne izlete.

– doplata za 1/1 sobu 75 €,
– popust za decu do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe 15 €,
– doplata za polazak iz Novog Sada 20 eura.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA (deca 2-12 godina ostvaruju popust):
– Meteori – 40 € odrasli / 30 € deca + ulaznice 3 € po manastiru
– Olimp, Litohoro, Katerini – 30 € odrasli / 20 € deca

Podeli: