Diapori

Diapori ne predstavlja plažu u regularnom smislu te reči, već predstavlja mali šljunkoviti sprud u obliku trougla i neodoljivo podseća na plažu Bella Vraka. Diapori je mala, izolovana plaža sa nesvakidašnje lepom vodom koja se nalazi na ostrvcetu Agios Nikolaos odnosno u prolazu između dva ostrva prekoputa Sivote, Mavro Oros i Agios Nikolaos. Zelenilo koje okružuje plažu pravi dosta prirodnog hlada. Osim u predivnom moru, ovde ćete uživati u prelepom zelenilu koje okružuje plažu, kao i u pogledu na susedno ostrvce Mavro Oros.

 

 

Do plaže se može doći samo taxi čamcem, karte koštaju 10 evra za odrasle i deca gratis, mogu se kupiti u nekoj od lokalnih agencija ili kod samog kapetana (tačnost cene karata utvrdićete na licu mesta, ovo su informacije iz 2016. godine) i s obzirom da je plaža Diopori prirodni dragulj, potpuno netaknut i neuređen, ukoliko planirate celodnevni boravak morate poneti sve sa sobom, od hrane i pića do opreme ukoliko smatrate da Vam je neophodna. 

 

 

Taksi čamci koji Vas voze do ostrvaca oko Sivote prolaze pored pećine i birate da li će Vas ostaviti na plaži Piscina ili Diapori. Čamci voze od 10 ujutru do 18 sati popodne i možete se vratiti kad god hoćete jer cirkulišu na svakih pola sata-sat.

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Sivotu.

 

 

Podeli:
Pregledano 6052 puta