Igumenica

Igumenica je primorski grad sa 15.000 stanovnika. Tranzitni je centar koji je udaljen 480 km od Atine i 470 km od Soluna i luka iz koje isplovljavaju velelepni brodovi put Pireja, kao i Barija i na taj način povezuje Grčku sa Italijom. Trajektom, Igumenica-Paksos, Krf i Patra, može se putovati do italijanskih luka kao što su Bari, Brindizi, Venecija i Ankona. Igumenica predstavlja morsku kapiju koja povezuje Grčku sa Evropom. Povezana je primorskim putem sa Krfom, ostrvom Paxos. Zauzima oblast oko velike uvale pa sve do ušća reke Kalama.

 

 

Igumenica je i trgovački centar sa brojnim prodavnicama raspoređenim u tri nivoa, restoranima, kafićima, turističkim agencijama. Kombinacija planine i mora, velike plaže Tolo i Makrigialos (7 km dužine), kristalno čiste vode opčinjava posetioca i pravi je raj za turiste. Plaže Drepana i Makrigialos, poslednje dve godine nosioci su Plave zastave. Oblast Igumenice odlikuje krajolik izuzetne prirodne lepote i predstavlja kombinaciju zelenila i plavetnila Jonskog mora. Na samom ulasku u zaliv nalazi se ostrvce Prasudi. Unutar samog grada Igumenice možete posetiti stare ruševine tvrđave, koja je 1685. godine uništena od strane Enotos Morizinia.

 

 

Igumenica je danas grad koji se razvija i koji privlači sve veći broj turista, zahvaljujući svojoj povezanosti sa ostalim mestima Grčke i svojoj prirodnoj lepoti. U gradu možete posetiti veliki broj butika, restorana, prelepi trg i napraviti bezbroj prelepih fotografija u ovom najpoznatijem gradu-luci u Grčkoj.

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto .

 

 

Podeli:
Pregledano 14887 puta