Koviu Beach

Koviu plaža je jedna od najlepših plaža Sitonije i celog Halkidikija. Nalazi se oko 7 km južno od Nikitija, na putu ka Neos Marmarasu (udaljenom 14 km) na zapadnoj obali poluostrva Sitonija. Plaža je mala, duga svega 200 m, sa divnim peskom i prelepom plavo-zelenom bojom vode. Stene okružuju plažu sa obe strane. Mirna i plitka voda čini ovu plažu savršenom i idiličnom za decu.

 

 

 

Koviu plaža je uređena zahvaljujući hotelu koji se nalazi iza plaže, tako da suncobrane i ležaljke možete iznajmiti na dan. Tu je i bar na plaži i toaleti. Pored svog uređenog dela, Koviu je otvorena plaža na oba kraja i obično ima dovoljno prostora da postavite svoju opremu. Pesak je mekan i nastavlja se i u samoj vodi. Moramo nagovestiti da morate biti oprezni u nekim delovima vode, jer se stene i njihovi delovi koji okružuju plažu, nalaze i u samoj vodi. Koviu plaža je idealna za ljubitelje ronjenja i podvodnog ribolova.

 

 

Koviu nema barova, ali postoje ležaljke iz pomenutog hotela Makednos. Parking je mali, pa često posetioci ostave automobile na glavnom putu i strmom stazom kroz stene dođu do plaže. Ako ste sa decom, jedan od načina da dođete je i preko pomenutog hotela udaljenog svega stotinak metara. Tirkizna boja mora i zelenilo u okruženju biće dovoljni da se u potpunosti opustite. More je relativno plitko i toplo, posebno u popodnevnim satima kada možete uživati u predivnom zalasku sunca. Pošto se nalazi u prirodnoj uvali, more je i prilično mirno, a iz istog razloga temperatura za kupanje je prijatna već od ranog maja ili juna. 

 

 

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto.

 

 

 

GPS: 40.182267N  23.709612E

 

Grčka vodič, Kasandra-Sitonija-Atos, Koviu beach

Grčka vodič, Kasandra-Sitonija-Atos, Koviu beach

Grčka vodič, Kasandra-Sitonija-Atos, Koviu beach

 

Podeli:
Pregledano 6426 puta