Kavurotripes Beach

Odlike i uređenost plaže

Kavurotripes predstavlja niz od nekoliko peščanih uvalica koje se nalaze odmah pored nadaleko čuvene plaže Orange Beach odnosno Portokali od koje su odvojene stenama, nekih 6,5 km od Sartija. Same uvalice koje čine kompleks Kavurotripes su međusobno odvojene stenama.

 

 

Kavurotripes se zapravo zove obala u dužini od pet kilometara i na tom potezu postoje mnoge uvalice sa belim peskom i tirkiznom vodom. Ukoliko istražujete obalu u ovom delu možete naići na fantastične male plaže.

Pošto nema dovoljno ležaljki, tokom većeg dela sezone preporučujemo Vam da za ovu plažu ponesete svoj suncobran. Na plaži nema tuša i kabina za presvlačenje. Boja peska i boja vode zaista ostavljaju bez daha, pa ako posetite plažu u pravo vreme, sigurno će Vam ostati u najlepšem mogućem sećanju.

 

 

Plaža Kavurotripes Beach se inače nalazi 10 km severno od Sartija i treba da obratite pažnju na samo skretanje prema plaži pošto nije baš najbolje označeno. Orange plaža je veoma popularna i u jeku sezone imaćete problem da nađete mesto za peškir i suncobran, pogotovo ako dođete malo kasnije, stoga je preporuka da je posetite rano ujutru. Ova plaža je zaista nemoguća za opisati, a boju vode morate videti da biste poverovali. Plićak se pruža daleko kroz prozirnu vodu, a po dnu je rasut sitan pesak. Sastavljena od nekoliko manjih i većih uvala, ova plaža nudi mnogo toga za istraživanje. Zato Vam predlažemo da ova plaža bude obavezno na Vašoj ruti. I nadaleko poznata plaža Orange je u suštini deo kompleksa Kavurotripes. Računajte na veliku gužvu pošto je susedna Orange jedna od najpopularnijih plaža na Sitoniji. Mnogi izleti brodom se ovde zaustavljaju pa je i to jedan od razloga zašto su gužve tolike.

 

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto.

 

 

 

GPS: 40.1268053N 23.9712346E

 

Grčka vodič, Kasandra-Sitonija-Atos , Kavurotripes

Grčka vodič, Kasandra-Sitonija-Atos , Kavurotripes

Grčka vodič, Kasandra-Sitonija-Atos , Kavurotripes

 

Podeli:
Pregledano 5968 puta