Jordan Avionom

Program putovanja:

1. dan, ponedeljak 12. februar BEOGRAD – NOVI SAD …

Transfer mini busom iz Beograda, Novog Sada… Polazak iz Beograda oko 20h (Sava centar), Novog Sada oko 21.30h (Temerinski put, kod Rode). Noćna vožnja preko Mađarske…

2. dan, utorak 13. februar AERODROM BUDIMPEŠTA – AMAN – DŽERAŠ

Putovanje ka Budimpešti. Po dolasku na međunarodni aerodrom „Ferenc List“ u Budimpešti, sledi prijava za let kompanije „WizzAir“. Let u 06.20h za Aman. Let traje 3,5 sata. Sletanje u Aman na međunarodni aerodrom „Queen Alia“ u 11.45h po lokalnom vremenu. Odlazak do centra Amana. Slobodno vremeza individualne aktivnosti i individualne obilaske, ili fakultativni odlazak do Džeraša. Na lokalitetu antičke Gerase nalazi se grčko-rimski grad sa sjajno očuvanom strukturom. Danas je ovo prvoklasni arheološki lokalitet sa ostacima rimske glavne ulice Kardio, Zevskovog hrama, Ovalnog trga, Artemidinog hrama. Tu su i ostaci vizantijskih crkvi, od kojih je najvažnija crkva Sv. Kozme i Damjana, svetaca koji su boravili u Gerasi. Povratak u Aman i smeštaj u hotel u centru grada. Odmor. Noćenje.

3. dan, sreda 14. februar MADABA – PLANINA NEBO – VADI MUSA/PETRA

Doručak. Odjava iz hotela u 8.30h. Odlazak do Madabe. Šetnja divnom Madabom koja je poznata po svojim umetničkim galerijama i školama mozaika. Ovaj grad je ujedno i najvažniji hrišćanski centar u Jordanu. Prvo ćemo posetiti sjajan arheološki lokalitet na kojem se nalaze ostaci vizantijske bazilike i crkve Sv. Ilije, kao i brojni izloženi mozaici iz rimskog i vizantijskog perioda. Posetićemo grčku crkvu Sv. Đorđa u kojoj se nalazi čudesni mozaik koji predstavlja najstariju sačuvanu mapu Svete zemlje i grada Jerusalima. Slobodno vreme u gradu. Oko 14h odlazak iz Madabe. Odlazak do obližnje planine Nebo. Prema Starom zavetu, Bog je Mojsiju rekao da se popne na ovu planinu kako bi ugledao obećanu zemlju pre nego što ode u Carstvo božije. Na mestu na kojem je ispustio poslednji uzdah danas se nalazi njegov štap oko kojeg je obmotana zmija. Jednočasovna pauza u jednom divnom nacionalnom restoranu za ručak („buffet“). Nastavak putovanja prema Mojsijevoj dolini, odnosno Vadi Musa. Dolazak u hotelu večernjim satima. Smeštaj. Noćenje.

4. dan, četvrtak 15. februar PETRA

Doručak. Ovaj dan je ceo rezervisan (fakultativno) za neverovatnu avanturu koja nas čeka. Ta avantura je spektakularni grad Petra, drevna prestonica Nabatejskog carstva, uklesana u kamenoj litici pre više od 2000 godina. Od turističkog centra do Petre i ulaza u najdramatičniji prirodni prolaz na svetu – Sik, videćemo niz nabatejskih grobnica. Kroz uski prolaz Sik dug oko 1,2 km stižemo do čuvene Riznice – Al Kaznah. Riznica je svakako najpoznatija građevina Petre i mnogi je poistovećuju sa čitavim kompleksom. Iznad Riznice nalazi se nekoliko vidikovaca sa kojih se pruža nestvaran pogled na građevinu uklesanu u steni. Pravimo pauzu od minimum jednog sata pre nego što krenemo dalje u pešačenje do veličanstvenih kraljevskih grobnica u steni, ulice kolonada, teatra, velikog hrama. Tu se organizovani deo programa završava i ostavlja se slobodno vreme uz preporuku da se dalje nastavi strmim putem sa bezbroj stepenica koje vode ka drevnom manastiru koji predstavlja pored Riznice najveću atrakciju Petre. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

5.dan, petak 16. februar PUSTINJA VADI RUM

Doručak. Odjava iz hotela u 10h. Polazak ka nestvarnoj pustinji Vadi Rum. Zbog nestvarnih pejzaža koji podsećaju na vanzemaljske, pustinju nazivaju i Dolina meseca. Odlazak do „Visitor centra“ na obaveznu prijavu posetioca. Smeštaj u tradicionalni kamp oko 13h. Slobodno vreme, ili fakultativni polazak na organizovanu „jeep“ turu pustinjom Vadi Rum. Tokom ovog izleta videćemo uske klance, strmovite litice, prirodne lukove, pustinjsko rastinje… Avanturu završavamo u „Sunset Valley“ odakle ćemo posmatrati fantastični zalazak sunca. Povratak u kamp. Sledi tradicionalna beduinska večera i uživanje u neverovatnom zvezdanom nebu nad pustinjom. Noćenje.

6. dan, subota 17. februar AKABA

Nakon doručka krećemo lagano ka obližnjem letovalištu i lučkom gradu Akabi. Ovaj drevni grad se nalazi na obali Crvenog mora, odnosno na krajnjoj severnoj tački istoimenog zaliva. Prvo ćemo posetiti ekskluzivnu rezidencijalnu i turističku zonu Ajla sa Kraljevskom marinom, a potom ćemo otići do centra Akabe. Smeštaj u hotel oko 14h i slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

7. dan, nedelja 18. februar AKABA

Doručak. Polazak u 10h u jednočasovnu šetnju Akabom uz obilazak: ogroman jarbol visne 136 metara sa zastavom Arapskog ustanka. U Akabi se nalaze ostaci nekada impozantne tvrđave, takođe ćemo videti i divnu džamiju Šarif Huseina bin Alija. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na krstarenje zalivom Akabe sa ručkom. Slobodno popodne. Noćenje.

8. dan, ponedeljak 19. februar AKABA – MRTVO MORE – BETANIJA – MADABA

Doručak. Odjava iz hotela u 9h i polazak ka Mrtvom moru i Betaniji. Sledi vožnja preko doline Vadi Araba ka Mrtvom moru. Dve pauze na vidikovcima. Videćemo okamenjeni kip Lotove žene gde ćemo čuti i biblijsku priču o gradovima greha, Sodomi i Gomori. Odlazak do Betanije. Po dolasku sledi obilazak lokaliteta na kojem je kršten gospod Isus Hristos na reci Jordanu. Nakon obilaska sledi odlazak do Madabe i smeštaj u hotel u ranim večernjim satima. Noćenje.

9. dan, utorak 20. februar MADABA – BUDIMPEŠTA – BEOGRAD

Odjava iz soba u 8h, doručak i polazak ka međunarodnom aerodromu. Transfer do aerodroma i prijava na let kompanije „WizzAir“. Let ka Budimpešti u 12.20h. Sletanje u Peštu u 14.15h i transfer ka Novom Sadu i Beogradu. Pravićemo pauzu za ručak u jednoj divnoj čardi kod Kečkemeta. Povratak u ranim večernjim satima; zavisno od zadržavanja na graničnom prelazu. Kraj putovanja.

 • Povratnu avionsku kartu na relaciji Budimpešta-Aman-Budimpešta sa kompanijom „WizzAir“

 • Aerodromske takse i ručni prtljag težine do 8kg i dimenzija 56cm x 45cm x 25cm (torba ili ranac; kofer sa točkićima ne!)

 • Redovan prtljag, kofer težine do 10kg i dimenzija 23 cm dubina, 40 cm širina i 55 cm visina

 • Transfer mini-busom na relaciji Beograd-aerodrom Budimpešta-Beograd

 • Transfer u Jordanu aerodrom-hotel-aerodrom

 • Prevoz tokom obilaska koji su navedeni u programu putovanja (aklimatizovano vozilo)

 • 7 noćenja sa doručkom ukupno, od čega 1 noćenje u Amanu, 2 noćenja u Vadi Musu, 1 noćenje u pustinji Vadi Rum, 2 noćenja u Akabi i 1 noćenje u Madabi

 • Smeštaj u hotelima sa minimum 3* u 1/2 ili 1/2+1 standard sobama sa kupatilom; smeštaj u pustinji Vadi Rum je u beduinskom kampu

 • Večeru u beduinskom kampu u pustinji Vadi Rum

 • Usluge pratioca grupe

 • Usluge lokalnog vodiča

 • Orgazacione troškove

 • Individualne troškove, ulaznice za muzeje i druge turističke objekte i sve ostalo što nije obuhvaćeno cenom aranžmana

 • Obavezno međunarodno putno osiguranje sa pokrićem 30.000 € (može se dobiti u agenciji pre samog putovanja po ceni od 1.000 dinara za osobe 70-, odnosno oko 2.000 dinara za osobe 70+)

 • Obavezna turistička taksa koja se plaća na licu mesta i koja iznosi 30 € po osobi – plaća se odmah po dolasku u Jordan

 • Jordan Pass sa vizom i ulaznicama za posetu Petri i arheološkom lokalitetu u Madabi i pustinji Vadi Rum – 120 € – plaća se 20 dana pre samog putovanja u agenciji. (Jordan Pass je obavezan za sve putnike zbog vize!)

 • Ulaznice za planinu Nebo (3 JOD), crkvu Sv. Đorđa u Madabi (1 JOD), Betaniju (12 JOD) – plaćaju se na licu mesta isključivo u jordanskim dinarima (JOD) – ove ulaznice nisu uključene u Jordan Pass!

 • Obavezne napojnice za lokalnog vodiča i vozača – daju se na kraju putovanja, preporučeni iznos je 20 JOD/USD/EUR
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – 280 € (isključivo na upit)

 • Doplata za veći prtljag (kofer težine do 26kg 120 €; kofer težine do 32kg 170 €)

 • Doplata za bolji smeštaj u Akabi u hotelu „Mövenpick & Residences Aqaba“ 5* – 110 € po osobi za oba noćenja (standard dvokrevetna soba)

Fakultativni izleti navedeni u programu:

 • Poludnevni izlet za Džeraš sa uključenom ulaznicom, uslugama vodiča i bus transferom – 60 €

 • Krstarenje Akabskim zalivom sa uključenim ručkom – 40 €

 • Tročasovni „jeep tour“ pustinjom Vadi Rum – 60 €

 

Prijava i plaćanje izleta isključivo u agenciji minimum 20 dana pre samog putovanja!

TROŠKOVI VAN CENE ARANŽMANA, JORDAN PASS+VIZA+IZLETI = 280 €

Podeli: