Mahdia

Mahdia je malo turističko mesto koje se nalazi na uskom poluostrvu, južno od Monastira i jugoistočno od Susa. Ovaj šarmantni i mirni turistički gradić poznat je po tome što su se u njemu snimale neke scene iz filma “Engleski pacijent”. Osim po tome, Mahdia je poznata po predivnim plažama koje su smeštene severno od grada i dobrim hotelima.

 

Mahdia

 

Glavna znamenitost grada je gradska kapija Skifa el Kahla iliti Mračni prolaz. Kapiju su nekada pridržavale zidine koje su Španci srušili u 16. veku. Mali obalski grad poznat je i po burnoj istoriji. Grad je osnovan sa ciljem da se tu napravi baza za osvajanje Kaira. U 16. veku su ga osvojili Španci.

 

Mahdia

 

Glavna turistička atrakcija Medina je dugačka 1,5 km i na njenom kraju se nalazi svetionik Cap d’Afrique. U blizini njega nalazi se i Arheološki muzej. Medina je prepoznatljiva po uskim krivudavim uličicama u kojima su načičkane suvenirnice, kafei i male galerije. U glavnoj ulici koja nosi ime Avenija Burguiba nalaze se prodavnice i neki od najboljih restorana. Zanimljiva za obilazak je i tvrđava iz 16. veka, Bordž El-Kabir.

 

Mahdia

 

Glavna plaža Mahdie je lepa i dugačka, a uz samu obalu nanizani su najbolji hoteli. Na širokoj plaži nalazi se puno barova i restorana u kojima se možete skloniti od sunca. Ljubitelji skijanja na vodi i ostalih aktivnosti voleće ovu plažu upravo zbog puno mogućnosti za razonodu.

 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Tunis.

 

 

Podeli:
Pregledano 9181 puta