Monastir

Monastir je jedno od popularnijih turističkih mesta u Tunisu. Nalazi se na samom vrhu malog poluostrva koje je smešteno između zaliva Hamamet i zaliva Al Munastir. Nekadašnja mala ribarska luka danas je omiljeno turističko mesto, od Soussa udaljeno 20 kilometara i 160 km južno od grada Tunisa. Mesto je poznato po dugačkim plažama sa ozbiljnim hotelskim kompleksima, od kojih su većina sa 4 ili 5 zvezdica.

 

Monastir

 

Glavna znamenitost grada je Ribat, tvrđava koja je podignuta 797. godine i smeštena na samoj obali. Nekada je služila za odbranu od vizantijske vojske, a danas je u njoj smešten muzej islamske umetnosti. Ova tvrđava je i jedna od lokacija na kojoj je sniman film Žitije Brajanovo.

 

Monastir

 

Centralni deo grada je Medina. U njoj se nalazi pomenuta tvrđava i Velika džamija koja je sagrađena u 9. veku.

 

Monastir

 

Još jedna od atrakcija je pustinja Sahara. Iz grada se organizuju ture džipom po pustinji gde se obilaze naseobine Berbera i mesto Matmati u kome je sniman film Ratovi zvezda.

 

Monastir

 

Glavna gradska plaža nalazi se u blizini samog centra, pored tvrđave. S jedne strane plaže nalazi se marina, a sa druge malo ostrvo El Kebira. Plaža Monastir je dugačka i peščana, sa plićakom od nekih 50 metara što je idealno za porodice sa malom decom. Zapadno od grada nalaze se lepe peščane plaže koje su u vlasništvu hotela.

 

Monastir

 

Najpopularniji restorani su Le Grill, Le Chandelier i La Rosa. Tradicionalne specijalitete možete probati u restoranima Le Rempart i Le Captain. Mesto je poznato i po dobrim diskotekama, a najpoznatija je Living koja je i najveća diskoteka na afričkom kontinentu.

 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Tunis.

 

 

 

Podeli:
Pregledano 10933 puta