Megalos i Mikros Aselinos

Megalos (velika) i Mikros (mala) Aselinos plaže su dve nestvarno lepe plaže na severnoj strani ostrva Skiatos, 12 kilometara severozapadno od grada Skiatos. Manje su posećene jer ne postoji direktna linija gradskog prevoza koja vodi do njih. Ukoliko na ostrvo niste došli sopstvenim automobilom, a pešačenje Vam ne smeta, prevezite se gradskim autobusom do plaže Trulos. Zatim krenite putem kroz šumu, pratite severnu stranu ostrva i pratite znake koji će Vas odvesti do plaža. Ukoliko sa druge strane niste pristalica pešačenja, možete doći i ekskurzijskim brodićem. Imajte na umu da se raspitate kod kapetana brodića o vetru toga dana, jer se može desiti da brodić ne pristane zbog velikih talasa i da plaže vidite samo iz daleka. Megalos Aselinos se nalazi na 10 minuta pešačenja od Mikros Aselinosa.

 

 

Veću gužvu očekujte na plaži Megali Aselinos jer na nju pristaju izletnički brodovi, dok je Mikri Aselinos mirnija varijanta. Megalos Aselinos je lepa, dugačka oko 400 metara, peščana plaža, mada u manjem delu ima i sitnog šljunka i vrlo popularno mesto za kratko zaustavljanje tokom jednodnevnih izleta zbog impresivnog prirodnog okruženja koje čini planina Kunistra. Odmah pored taverne koja se nalazi na plaži je i improvizovani bar u kome se može popiti osveženje, dok je bliže levom kraju plaže mreža za odbojku. Na plaži postoje suncobrani i ležaljke ali samo na jednom manjem delu. Plaža je prilično široka i veći deo je potpuno slobodan za sve one koji žele da uživaju na pesku ali bez velikih gužvi, daleko od buke popularnih risorta na južnoj obali kao i oni koji vole opuštanje u prirodnom okruženju sa bujnim zelenilom. More je često puno talasa osim ako vetar ne dolazi s juga a hlada ima vrlo malo.

 

 

Malo dalje, ušuškana između dva brda, nalazi se plaža Mikros Aselinos. I na ovoj plaži postoji taverna gde se možete osvežiti i mirnija je varijanta u odnosu na Megali Aselinos. Ovo je jako lepa i mala peščana plaža, s malom i šarmantnom tavernom, ležaljkama i suncobranima. Pozadina plaže je veoma lepa jer je vegetacija prilično bujna. Svakako se potrudite da obiđete obe kada se nađete na Skiatosu.

 

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Skiatos.

 

 

 

Podeli:
Pregledano 4774 puta