Petrovac

Petrovac se nalazi južno od Svetog Stefana. Ovo atraktivno turističko mesto poznato je po jako čistim plažama, parkovima i šumama. Gradić je izuzetno simpatičan i zbog malih kućica sa lepo uređenim dvorištima. Poznat je i po netaknutoj prirodi i rimskom mozaiku iz 3. veka na kome je prikazan Hipnos, bog sna.

 

Petrovac

 

Ovo malo mesto može se pohvaliti lepim plažama. Gradska plaža je najveća u Petrovcu. Ova peščana plaža dužine je oko 600 metara, sa crvenkastim peskom i jedna je od najposećenijih plaža u ovom delu budvanske rivijere. U njenoj blizini nalaze se mnogobrojni plažni barovi i hoteli.

 

Petrovac

 

Restorani / Kafići / Noćni život

Petrovac je grad koji nudi širok izbor kafića, barova i poslastičarnica. Kada je reč o kuhinji, kao i kod većine primorskih mesta, i ovde se dosta koristi riba, morski plodovi i pasta. Kafe Cuba je glavno mesto svih letnjih dešavanja. Pored njega tu su i barovi Tropico i Lučice. Kada je o restoranima reč najposećeniji su Castio, restoran MUN, restoran Mediteraneo, restoran Tramontana, restoran Fortuna i restoran Balkan.

Ostale aktivnosti

Uvala Buljarica je najveća plaža Budvanske rivijere i jedna od najlepših. Proteže se od rta Resovo brdo do Dubovice. Od Petrovca je udaljena neka 2 kilometra. Plaža je šljunkovita, mešavina krupnog i sitnog žutog peska. Dugačka je 2250 metara. Plaža je dobro organizovana, sa auto kampom i odmaralištem u pozadini.

 

Petrovac

 

Jedna od najlepših peskovitih plaža na crnogorskoj obali su Lučice. Nalazi se u neposrednoj blizini Petrovca i smeštena je u uvali, okružena borovom šumom. Plaža je mirnija, bez puno muzike i buke i idealna je za odmor i relaksaciju. Plaža je dugačka nekih 220 metara i uz samu plažu nalazi se nekoliko kafića i restorana, ali i bar. Na kraju plaže nalazi se igralište sa vodenim toboganom pa je ova plaža idealna za porodice sa malom decom.

 

Petrovac

 

Plaže u Sutomoru su jako lepo uređene i prostiru se u dužini od 2 kilometra. Glavna plaža ima lučki oblik, a veliki broj malih plaža i uvala nalazi se na delu barske obale. Pored glavne plaže u blizini se nalaze i plaža hotela Inex – Zlatna obala, Ratačka mala plaža, Bela plaža, Kadice. Popularna je i plaža Ratać. Između Bara i Sutomora nalazi se rt Ratać, sa dve nudističke plaže. Obe plaže su šljunkovite, veća je okrenuta ka severozapadu, a manja ka jugozapadu. U blizini se nalaze ostaci manastira Bogorodice Ratačke iz 12. veka.

 

Petrovac

 

Nedaleko od Sutomora nalazi se Bar. Poznat je po gradskoj plaži ili Topolici koja se nalazi u samom gradu. Ova plaža je dugačka 500 metara i šljunkovita je, a kako se nalazi u blizini luke i nije toliko popularna. Malo popularnija i lepša je crvena plaža koja se nalazi nešto malo severnije, u malom zalivu između Bara i Sutomora. Duga je 1 kilometar, a u zaleđu se nalazi gusta borova šuma. Plaža je mešavina peska i šljunka crvenkaste boje. Pored velike plaže nalazi se plaža Žukotrlica. Dugačka je nekih 1000 metara. Podloga je od malo većih kamenčića, oblutaka. U zaleđu plaže nalazi se nisko mediteransko rastinje i borova šuma koja pravi prelepu hladovinu. Ova plaža specifična je po neobičnom skladu boje mora, crvenog peska i borove šume i omiljeno je kupalište u ovom delu Crnogorskog primorja. Plaža je dosta mirna i predstavlja pravi raj za uživanje.

 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Crnu Goru.

 

 

 

Podeli:
Pregledano 17540 puta