Plakiero

Morfologija plaže Plakiero je impresivna. Plakiero je izolovana plaža sa nekoliko posetilaca. Pristup je težak ukoliko imate niski automobil. Takođe, morate da napustite svoje vozilo 200 metara od plaže i pratite stazu, što je malo teže u poslednjih nekoliko metara. Pakiero je retka plaža i zaista prirode ruku delo. Zapravo to nije peščana plaža, već jedan niz stena i malo šljunka koji imaju ovaj oblik. Savršena je za sunčanje i pruža neverovatne pejzaže. Nalazi se na putu ka Svetom Sostisu a na tom putu se nalazi i selo Anthousa gde možete sipati gorivo i upiti malo grčkog tradicionalnog života. Ovaj put je deo mreže puteva i zemljanih puteva iz Valtosa i Anthouse, koja se završava u San Sostisu.

 

 

S obzirom na prirodne karakteristike plaže i terena oko nje, izolovanost i odsustvo bilo kakvih sadržaja i turističkih objekata, nikad nema više od par ljudi, kao što smo već napomenuli. Ukoliko planirate celodnevni boravak, ponesite sa sobom vodu i hranu, kao i opremu za plažu ukoliko Vam je neophodna. U blizini se nalaze još dve skrivene i neorganizovane plaže, Spartila (na 600 metara) i Agios Sostis (na oko kilometar), a na brdu desno od potonje i istoimena crkvica izgrađena između dve stene do koje vodi staza.

 

 

Plaža je nesvakidašnja u najmanju ruku i pravi je mali raj za avanturiste i one turiste koji žele potpunu privatnost i nikoga oko sebe osim mora i neverovatnih pejzaža.

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Pargu.

 


 

Podeli:
Pregledano 4950 puta