Atina Dan Primirja

Program putovanja:

ATINA – AKROPOLJ – KORINTSKI KANAL – EPIDAURUS – MIKENA- SUNION- PIREJ – EGINA

1.dan BEOGRAD – NIŠ
Polazak iz Beograda oko 17:00h – sa perona glavne autobuske stanice ( BAS -a), ulaz iz Karađorđeve ulice, i iz Niša sa parkinga Lukoil pumpe oko 20:00 časova (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaskaautobusa). Noćna vožnja kroz Severnu Makedoniju prema Atini.

2.dan ATINA – AKROPOLJ
Dolazak u Atinu u prepodnevnim časovima. Odlazak na panoramsko razgledanje Atine: prolazak poredParlamenta,Hadrijanovih vrata, Zevsovog hrama i starog Olimpijskog stadiona, trgovi Omonija i Sintagma, Nacionalnebiblioteke,Akademije nauka, Univerziteta. Smeštaj u hotel. Mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska do Akropolja–simbola Atine. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.

3.dan ATINA – PELEPONEZ – ATINA
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaskaPeloponeza.Vožnja preko Korintskog kanala koji spaja Egejsko sa Jonskim morem. Obilazak Epidaurusa koji je poznat porođenjuApolonovog sina. Nastavak putovanja do Nafpliona, nekadašnje prestonice Grčke. Nakon obilaska odlazakdoMikene-obilazak Lavlje kapije i lavljih vrata. Povratak u Atinu u popodnevnim satima. Noćenje.

4. dan ATINA – PIREJ – EGINA – ATINA
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska luke Pirejio strva Egine – poznatog i po nazivima “ ostrvo Svetog Nektarija” ili “ostrvo pistaća”. Odlazak trajektomi obilazakistoimenoggrada Egina, manastira Svetog Nektarija – posvećenom zaštitniku ostrva, velikom iscelitelju i čudotvorcu, Afejinoghrama. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U večernjim časovima mogućnost organizovanjafakultativnogodlaska na grčko veče na Plaki (boemska četvrt Atine) uz večeru, sirtaki i grčki folklor. Noćenje.

5.dan ATINA – SUNION
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Popodne mogućnost fakultativnog poludnevnog izletazaSunion,(najjužniji rt Atičkog poluostrva, opisan u Homerovoj Odiseji, na kom se nalazi Posejdonov hram). PovratakuAtinu.Uvečernjim časovima polazak za Beograd. Noćno – dnevna vožnja kroz Grčku i Severnu Makedoniju prema Beogradu.

6.dan NIŠ – BEOGRAD
Dolazak u Niš i Beograd u prepodnevnim časovima

 • prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-omi audioopremom)
 • smeštaj u Atini (3 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
 • obilaske prema programu (Atina – panorama grada)
 • troškove organizacije i vođenja aranžmana
 • usluge licenciranog pratioca grupe
 • međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000€)
 • obaveznu gradsku komunalnu taksu za Atinu i okolinu (uvedena 01.01.2018, plaća se na recepciji hotela)–zaboravak u hotelima sa 2*-0,5 € po noćenju / po osobi , za boravak u hotelima sa 3* – 1,5 € po noćenju/ po osobi,a za boravak u hotelima sa 4*-3€ po noćenju / po osobi i za boravak u hotelima sa 5* – 4 € po noćenju / po osobi.
 • ulaznice i fakultativne izlete
 • individualne troškove

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 40% od cene aranžmana

POPUSTI:

deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu) deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu) treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%

SOPSTVENI PREVOZ:

NE POSTOJI MOGUĆNOST UMANJENJA CENE ZA SOPSTVENI PREVOZ

POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana):

OSTALA MESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz auto put Beograd – Niš, kao i na magistralnom putu Niš – Tabanovce (granica sa Severnom Makedonijom)

NIŠ (parking Lukoil pumpe) – bez doplate

Polazak Novi Sad – 25€

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika ,deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):

 • Peloponez (sa ulaznicama za Mikenu i Epidaurus) – 55 € odrasli/ 30 € deca
 • Grčko veče (restoran) – 35 € odrasli/ 25 € deca
 • Pirej, Egina (sa kartama za trajekt) – 40 € odrasli/ 20 € deca
 • Sunion (sa ulaznicom) – 25 € odrasli/ 10 € deca
 • Akropolj (sa ulaznicom) – 35 € odrasli/ 20 € deca

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino- partnera Organizatora Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.
Podeli: