Malta Avionom iz Niša

Program putovanja:

MALTA AVIONOM IZ NIŠA

03.04-06.04.2020

1 dan-petak NIŠ/MALTA/ VALETA I TRI GRADA
Dolazak na aerodrom dva sata pre poletanja aviona, najkasnije 06:25h. Let FR 5583 je u 08:25h.
Čekiranje za let. Po sletanju na Maltu u 10:25h, transfer do hotela. Smeštaj.Slobodno vreme mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do Valete i Tri grada. Polazak iz hotela u 13h. Trajektom prelazimo u Valetu. Obilazak Valete pešaka (posmatranje glavnih atrakcija: Katedrala Jovana Krstitelja, Palata velikog majstora-sagrađena 1571god.) i obilazak vrtova Barrakka sa pogledom na luku Valeta i Tri Grada gde su boravili Malteški vitezovi pre zidanja nove prestonice. Zatim se spuštamo liftom do luke odakle polaze tradicionalni čamci do Tri grada (Birgu,Isla i Bormla), prelazimo ili čamcima ili trajektom do Birge i slobodno vreme za obilazak vozićem koji vozi oko 45minuta i kojim ćete videti dva grada Birgu i Bormla i selo Kalkara. Ova tri grada će vas oduševiti svojom autentičnom atmosferom, slikovitim uskim uličicama i zadivljujućim pogledom. Nakon obilaska povratak u Valetu i slobodno vreme do povratka u hotel trajektom.   . Noćenje.
2 dan-subota MDINA, MOSTA, RABAT, BUDŽIBA I POPAJEVO SELO
Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta. Polazak iz hotela u 09:30h mini busom ili busom. Prvo idemo do Mosta gde ćemo obići najlepšu i najveću crkvu na Malti, zadžavanje oko 30min. Gradnja crkve je dovela i do ogromne kupole u 19. veku jer se povećao i broj stanovnika, koja je specifična po tome što je ne podupire nijedan stub i, prema želji arhitekte, podseća na rimski Panteon. Jedina je ovog tipa u to vreme na Malti. Crkva je građena punih 30 godina. Zatim nastavljamo do Mdine „grada tišine“, prve prestonice na Malti, gde ćemo se zadržati oko 1h. Ovde zaista dolazi do izražaja spoj raznovrsnosti koji je iznedrila malteška kultura. S jedne strane čitate da je grad bio vrlo živ za vreme Rimljana, a s druge vam je jasno da naziv ima veze sa arapskim jezikom („medina“ na arapskom znači grad). Nakon toga idemo do Rabata, koji odmah ispod Mdine, gde ćemo se zadržati oko 30min. I tu vas dočekaju slične uske ulice, cvetni aranžmani na bež zidovima i barokni prozori plave, zelene, crvene ili bele boje. Mali trgovi pulsiraju od živosti, na sve strane turisti u baštama restorana. Nastavak puta do Popajevog sela (cena ulaznice je 11€) gde ćemo se zadrzati 1h. Popaj selo predstavlja pravo malo “selo” i čuvana je atrakcija koju vredi posetiti. Mesto na kome je sniman film Popaj davne 1980. godine danas privlači veliki broj turista i za trenutak se možete vratiti u period detinjstva. Naša zadnja destinacija je Budžiba gde ćemo napraviti pauzu za ručak u srpskom ili makedonskom restoranu.Budžiba je veoma popularno letovalište i leti je ovde puno turista a zimi je izuzetno mirno. Nakon ručka povratak u hotel oko 18h.  Noćenje.
3 dan-nedelja Ostrvo GOZO
Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do ostrva Gozo. Polazak iz hotela oko 8h. Vožnja autobusom do mesta Cirkewa na severu ostrva, prelazak feribotom do mesta Mgarr na Gozu (prva Feničanska luka), vožnja do glavnog grada Victoria i razgledanje citadele Gran Kastelo iz 15.veka. Odlazak do najzapadnije tačke na arhipelagu, Dwejra i divnog zaliva Xlendi.  Slobodno vreme oko 1:30h. Nakon toga povratak na Maltu i hotel. Slobodno vreme.Noćenje.
4 dan – ponedeljak MALTA/NIŠ
Napuštanje hotela i transfer do aredroma u 06:30h. Let FR 5582 za Niš je u 09:15h.Po sletanju u Niš, kraj programa.

 • Cene iz tabele su u evrima + dinarski deo po osobi i cena je sklona promeni zavisno od datuma rezervacije!
 •  Povratni avionski  prevoz na relaciji Niš-Malta-Niš, avio kompanija Ryanair (uključen ručni kabinski prtljag dimenzije 40cmx20cmx25cm, doplata za drugi kabinski prtljag do 10kg dimenzije 55cmx40cmx20cm je 25€ po osobi-podložno promeni),
 • Smeštaj na bazi 3 noćenja u hotelu Marina 3*, Sliema na Malti,
 • Transfer aerodrom-hotel-aerodrom,
 • Troškove organizacije putovanja,
 • Usluge predstavnika na Malti.
 • doručak – 8€ po osobi po danu,
 •  medjunarodno zdravstveno osiguranje,
 • gradsku komunalnu taksu za Maltu i okolinu 0.50€ po osobi po danu,
 •  fakultativne izlete,
 •  javni prevoz.
 • doručak – 8€ po osobi po danu,
 •  doplata za drugi kabinski prtljag do 10kg dimenzije 55cmx40cmx20cm je 25€ po osobi-podložno promeni)
 • Valeta i Tri grada – 35€
 • Mdina, Most, Rabat, Budžiba i Popajevo selo – 35€ (bez ulaznica za Popajevo selo 11€)
 • Ostrvo Gozo – 45€
 • NAPOMENE U VEZI FAKULATATIVNIH IZLETA:

Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika.  (MINIMUM ZA REALIZACIJU IZLETA JE 20 PLATIVIH PUTNIKA).

Podeli: