Alexandros Palace

Hotel Alexandros Palace 5* važi za jedan od najboljih hotela na Atosu. Nalazi se na otprilike 5 km severno od Uranopolisa, odmah posle luke Tripiti odakle isplovljavaju trajekti za ostrvo Amuljani koje je prekoputa same plaže. Prvi je u nizu koji čini više hotela smeštenih jedan do drugog, a počinje upravo sa Alexandros Palace-om i završava se hotelom Akratos.

 

 

Svi ovi hoteli se nalaze na glavnom putu Uranopolis-Jerisos. Sama plaža je udaljena od hotelskih zgrada nekih 200 metara. Kola možete da ostavite ili na hotelskom parkingu ili na nekom od proširenja pored puta. Plaža je zvanično privatna, hotelska, ali možete da uđete (koliko nam je poznato, niko nije imao problema). Plaža je peščana, sa peskom zlatne boje. Širina plaže je između 30 i 40 metara, a dužina oko 200. Okružena je visokim drvećem koje pravi dobru hladovinu. More je kristalno čisto i fascinantne tirkizne boje koju prave pesak i okolno zelenilo. Zbog svega toga, mesto je odlično za porodice sa decom. Plaža je dovoljno prostrana ali morate imati na umu da je koriste gosti hotela i da može biti gužve tokom sezone.

 

 

U sklopu plaže se nalazi bar sa ležaljkama i suncobranima. Imate i mogućnost uživanja u sportovima na vodi (jedrenje na dasci, skijanje na vodi, jet skiing) i iznajmljivanja motornog čamca na ceo dan kojim možete obići ostrvce Amuljani i Magareća ostrva koja su prekoputa.

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto.

 

 

 

GPS: 40.3615307N 23.9291239E

Podeli:
Pregledano 7661 puta