Tropea

Na samom jugu Italije, u pokrajini Kalabrije, nalazi se Tropea, biser Tirenskog mora. Grad je poznat kao lavirint prepun uskih i skrivenih ulica i trgova. Tropea je grad koji je uskladio tradicionalno i moderno. Ovaj biser Kalabrije je ne tako poznata destinacija, ali svakako dosta aktuelna.

 

Tropea

 

Simbol Tropea je velika stena koja se nalazi nasuprot gradskog centra, nekadašnje ostrvo na kome se nalazi manastir Santa Maria dell Isola. Posvećena Devici Mariji, zaštitnici grada, je i normanska katedrala Duomo. Gradić je još poznat i po mnogobrojnim trgovima, restoranima i poslastičarnicama koje prave najbolji italijanski sladoled.

 

Tropea

 

Ovaj deo Kalabrije naziva se Obala bogova zbog dugih, sređenih plaža sa belim peskom. Plaže u Tropei se prostiru sa obe strane grada i možete birati između plaža sa barovima i muzikom, gde možete iznajmiti ležaljke, ili mirnije i intimnije plaže.

 

Tropea

 

U blizini Tropee nalazi se Pizzo, mesto sa takođe lepom plažom do koje možete lako i jednostavno stići. Glavna plaža je Vibo Valentia i ova prekrasna peščana plaža okružena je liticama koje stvaraju zaklon od jakog sunca. Pizzo se nalazi na strmoj litici i sa njega se pruža veličanstven pogled na zaliv Santa Eufemia. Glavna znamenitost je Aragonski dvorac koji je u 15. veku podigao Ferdinand I Atragonski. Pizzo je malo ribarsko mesto takođe prepoznatljivo po malim uskim ulicama i trgovima. Specijalitet grada je sladoled Trufo di Pizzo.

 

Tropea

 

Restorani / Kafići / Noćni život

Tropea je tipično italijansko mesto, sa finom kuhinjom i naravno poznatim sladoledom. Najbolji restorani u gradiću Tropea su restoran Da Nico e Lilly, restoran Picanha, restoran Incipit i restoran Al Migliarese. Pored njih po dobrim menijima poznati su i Da Cece, restoran La Lamia, restoran Genius Loci, restoran Tropea Vecchia i picerija Porta Nova. Najpopularniji barovi su Bar Ariston i Cocktail Bar Tropea.

 

Tropea

 

Ostale aktivnosti

Jug Kalabrije je posebno interesantan kada je reč o plažama i uvalama. Na jugu se nalaze i gradići Briatiko, Zambrone, Pargelia i Santa Domenika di Rikadi.

 

Tropea

 

Primorski grad Katanzaro je glavni grad Kalabrije. Glavne znamenitosti ovog grada su Morandijev most koji je jedan od najviših mostova u Evropi i trg Piazza Grimaldi. Zanimljiv je zbog prelepih plaža koje se nalaze u njegovoj okolini, a mladima je najinteresantniji zbog bogatog noćnog života – epicentar burnog noćnog provoda je Soverat, mesto udaljeno od Katanzara nekih 30 kilometara.

 

Tropea

 

Capo Vaticano se nalazi na krajnjem jugu Kalabrije. Reč je o izuzetno mirnom mestu, sa prelepom prirodom, plažama sa sitnim belim peskom i tirkiznim morem. Posebno je prilagođen porodičnom letovanju. Kalabrija je poznata po prelepim plažama. Neke od najlepših su Tropea Beach, Capo Vaticano, Spiaggia Di Riaci, Grotticelle Beach, plaže Spiaggia Di Caminia i Spiaggia Di Coreca, Buddha Beach i plaže Lungomare Di Soverato, Lido Armonia i Caletta Rovaglioso.

 

Tropea

 

Obližnja Sicilija sigurno je jedan od najpopularnijih izleta. Plaže na Siciliji poznate su po plavo-zelenoj vodi i sitnom pesku. Duge su i po nekoliko kilometara. Većina je nagrađena Plavom zastavicom i većina plaža opremljena je ležaljkama i suncobranima. Plaža Mondello Lido udaljena je oko 9 kilometara od Palerma i poznata je po brojnim kafićima koji se nalaze duž nje. Lido di Mortelle je mesto koje je udaljeno 12 kilometara od grada Mesina i koje je poznato po nekoliko plaža. Najposećenija je Lido dei Tirreno. Lido Mazzar je još jedno mesto na Siciliji koje je poznato po prelepim plažama. Ovde često možete videti i slavne ličnosti. Giardini Naxos je prijatno letovalište u blizini Taormina. Fina peščana plaža i mirno more savršen su spoj za kvalitetan odmor, a mesto je još i poznato po starom gradu i veličanstvenoj rivi.

 

Tropea

 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Italiju.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podeli:
Pregledano 13689 puta