Mostar, Sarajevo & Trebinje

Program putovanja:

1. dan: sreda 15.02.  BEOGRAD
Polazak sa Novog Beograda pored Brankovog mosta, preko puta TC Ušće (bivša okretnica autobusa 43, a sadašnje stajalište autobusa br 60, skejt park) u 23:00 h (tačno vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator šalje SMS obaveštenje svim putnicima sa svim detaljima polaska). Noćna vožnja kroz Srbiju pored Čačka i Užica sa usputnim zadržavanjima radi odmora.

2. dan: četvrtak 16.02.  TREBINJE – MANASTIRI TVRDOŠ I HERCEGOVAČKA GRAČANICA – MOSTAR
Dolazak u Trebinje u jutarnjim časovima. Poseta manastira Tvrdoš. Posebnost unutrašnjosti manastira je stakleni pod, koji predstavlja svojevrstan “prozor u prošlost” kroz koji se mogu vidjeti temelji crkve iz IV veka. Takođe manastir ima dugu tradiciju proizvodnje vina zahvaljujući obnovljenim vinogradima, posetićemo vinski podrum i savremenu manastirsku vinariju. Odlatak u centar grada, slobodno vreme za razgled, šetnju, kafu.. U dogovoreno vreme polazak ka manastiru Hercegovačka Gračanica, izgrađena po želji čuvenog srpskog pesnika Jovana Dučića koji je želeo da bude sahranjen na jednom od brda koja okružuju Trebinje u crkvi nalik “onoj na Kosovu”, misleći na Kosovsku Gračanicu. Crkva je izgradjena na mestu odakle se pruža najlepša panorama grada  sa pogledom na čuveni Arslanagića most, izgradjen u vreme turske okupacije, 1574. godine od strane Mehmed-paše Sokolovića. Nastavak puta ka Mostaru. Dolazak u hotel u Mostaru. Smeštaj, slobodno vreme. Noćenje.      

3. dan: petak  17.02.  MOSTAR – BLAGAJ (fakultativno) – VRELO BUNE (fakultativno)
Doručak. Nakon doručka, razgledanje Mostara sa lokalnim vodičem, obilazak: Stari most, kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat Kula, Kriva ćuprija – jedan od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanlijskog perioda, podignut polovinom XVI veku i po predanjima Stari most je sagrađen upravo po uzoru na ovaj mali most. Kujundžiluk – stara mostarska čaršija nalazi se na levoj strani reke Neretve sa svojim radionicama i suvenirnicama. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogućnost fakultativnog obilaska Blagaja i vrela Bune  – jedne od najlepših lokacija u BiH na kojoj izvire reka Buna, jedna od najčistijih reka u Evropi. Pored izvora izgrađena je i tekija, koja je danas otvorena za posetioce, kao i pećina koja je zaštitini znak ovog mesta… Povratak u Mostar. Fakultativno večera uz živu muziku. Noćenje.         

4. dan: subota 18.02.  MOSTAR  – SARAJEVO – BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Sarajevo. Dolazak u Sarajevo i slobodno vreme u Baščarsiji. Dolazak na mesto polaska u ponoćnim satima – zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.

 •  Prevoz autobusom turističke klase na navedenoj relaciji,
 •  Smeštaj u hotelu „Almira“ u Mostaru u 1/2 i 1/3  sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom,
 •  Obilaske Trebinja, manastira Tvrdoš, manastira Hercegovačka Gračanica, Mostara, vrela Bosne, Sarajeva.
 •  Usluge lokalnog vodič,
 •  Usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja,
 •  Troškove ogranizacije putovanja
 •  Međunarodno putno zdravstveno osiguranje 378 rsd,
 •  Individualne troškove,
 •  Fakultativni izlet – Blagaj & vrelo Bune  – 10€ (ulaznica za Sufijsku tekiju nije uključena u cenu i plaća se 2.5€ na licu mesta (potrebna marama i zatvorena odeća) ,
 •  Večeru u hotelu 10  (doplata na licu mesta),
 •  Transfer iz Novog Sada – 25 €.
 •  Doplata za jednokrevetnu sobu – 40 €

Blagaj & vrelo Bune  – 10€ (ulaznica za Sufijsku tekiju nije uključena u cenu i plaća se 2.5€ na licu mesta (potrebna marama i zatvorena odeća)

NAPOMENE U VEZI FAKLUTATIVNIH IZLETA:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cene fakultativnih izleta su po osobi, minimum za realizaciju izleta je 20 putnika. Cena izleta se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica i organizacije. Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica za muzeje i lokalitete, goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta…Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, vremenskih uslova, rasporeda plovidbe brodova i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u evrima, ino partneru ili pratiocu grupe.

Podeli: