Amsterdam Dan Zaljubljenih

Program putovanja:

Putovanje Amsterdam Minhen Prag Dan Zaljubljenih

Sa fakultativnim obilaskom : Hag – Roterdam – Ševeningen – Zaanse Schans – Volendam – Krstarenje Amstelom

1. dan: Beograd 11.02.2023.
Sastanak grupe na parkingu Sava Centra (savska strana) u 16:30h. Polazak u 17:00h. Iz Novog Sada polazak je oko 18:00h. Nastavak putovanja i noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije, Austrije i Nemačke, sa usputnim pauzama radi pauze i osveženja.

2. dan: Minhen 12.02.2023.
Dolazak u Minhen predviđen je u prepodnevnim satima. Minhen, kao kosmopolitski grad, treći po veličini u Nemačkoj i glavni grad Bavarske i nekadašnje sedište bavarskih vladara, danas je jedan od najposećenijih gradova u zemlji. Najpoznatiji pivski festival, Oktoberfest, održava se u okolini Minhena još od 1810. godine. Ovo je grad u kome ćete uživati u pivu, kobasicama i bavarskim kiflama, a sigurno nećete propustiti ni istorijski slavnu pivnicu Hofbrauhaus. Po dolasku sledi panoramsko i pešačko razgledanje grada koji je vekovima bio prestonica bavarskih kraljeva: Vožnja pored čuvene Allianz arene, jednog od najpoznatijih stadiona na svetu, potom vožnja kroz Švabing, najpoznatiji urbani deo grada, u blizini kog se nalazi Engleska bašta, najduži park na svetu, Siegestor – Trijumfalna kapija iz XIX veka, Hofgarten bašta, Trg Odeon koji svojim izgledom podseća na italijanske trgove, a čija će vas najpoznatija građevina, gde je održan Pivski puč, Feldherrnhalle, podsetiti na Loggia dei Lanzi u Firenci, Karlov trg, Bogorodičina crkva, glavni gradski trg, Marienplac, te stara i nova gradska većnica, gradski zvonik i čuveni sat Glokenšpil, pijaca Viktualienmarkt… Sledi slobodno vreme do polaska za Amsterdam, 9h (tehnička pauza). U večernjim satima polazak za Amsterdam. Noćna vožnja do Holandije sa usputnim pauzama.

3. dan: Amsterdam 13.02.2023.
Dolazak u Amsterdam u prepodnevnim satima. Ova evropska metropola, glavni i najveći grad Holandije, Amsterdam, jedan je od najposećenijih i najinteresantnijih gradova Evrope i sveta. Nekada ribarsko naselje, a danas grad muzeja, slobode, kontrasti, grad koji svojom arhitekturom i jedinstvenošću ne prestaje da zadivljuje brojne turiste i posetioce. Njegovi kanali i mostovi čine da nosi epitet “Venecija severa”, iako se njegovi stanovnici s tim ne bi složili. Jedan od najlepših prizora i doživljaja koje sebi možete priuštiti prilikom posete Amsterdamu, upravo je vožnja ispod njegovih brojnih mostova. Sledi pešačko razgledanje grada u pratnji vodiča, gde ćete uz zanimljive priče, obići najznačajnije gradske lokacije: Muzejski trg sa Rijks muzejom, najvećim holandkim muzejom istorije i umetnosti, sa preko million predmeta, od kojih je izloženo samo 8000, Leidsplein trg koji je danas centar noćnog života, sa brojnim kafićima, restoranima, coffeshopovima, bioskopima, najpoznatiju plutajuću pijacu cveća na svetu, Bloemenmarkt, Mun toranj, Rembrantov trg gde ćete videti oživelu “Noćnu stražu”, njegovo najpoznatije delo, Dam trg, žilu kucavicu, te glavni gradski trg, sa Kraljevskom palatom, Staru crkvu, protestantsku crkvu iz XIII veka, najstariji verski objekat u Amsterdamu, koja se praktično naslanja na leđa čuvene ulice Crvenih fenjera, crkvu Svetog Nikole, Red Light Districkt. Slobodno vreme. Sledi smeštaj u hotel u popodnevnim satima. Noćenje. (Putovanje Amsterdam Autobusom)

4. dan: Amsterdam 14.02.2023. MALA HOLANDSKA TURA
(FAKULTATIVNO, Amsterdam putovanje 2023)
Doručak. Nakon doručka mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet Mala holandska tura. Pravu tradiciju Holandije, upoznaćete tek po odlasku u njenu provinciju, te njena sela. Prekrasno selo Zaanse Schanse, kao i ribarsko naselje Volendam, pomoći će vam da steknete sliku o tradicionalnim proizvodima, koji prehranjuju ovu zemlju, a ujedno će vam objasniti istorijski razvoj Holandije, kao i zašto je ona danas jedna od najvećih poljoprivrednih država na svetu. Obilazak vetrenjača, radionicu klompi, muzej sireva samo su mali deo ovog izleta. Odlazak autobusom do Zaanse Schanse – tradicionalnog sela i muzeja na otvorenom. Ovde možete videte najlepše primerke vetrenjača u Holandiji, manufakturnu radionicu klompi – koje su tradicionalni holandski proizvod kao i tradicionalnu holandsku fabriku sireva, gde ćemo degustirati najrazličitije ukuse ovog proizvoda. Mogućnost kupovine sireva. Sledi vožnja do ribarskog sela Volendam. Ovo živopisno mesto poznato je po brojnim radionicama klompi, morskim specijalitetima, ukusnoj haring, brojnim tezgama sa stropvafelom, čuvenom holandskom poslasticom sa medom, kao i prelepoj promenadi. Tokom šetnje, uživaćete svim čulima, a posebno će vas očarati ta specifična arhitektura seoskih kuća, kao i pogled daleko u pučinu. Slobodno vreme za uživanje u kafićima ili malim restoranima uz jezero i kupovinu suvenira. Povratak u Amsterdam. Noćenje.

5. dan: Amsterdam 15.02.2023. VELIKA HOLANDSKA TURA
(FAKULTATIVNO, Amsterdam putovanje 2023)
Doručak. Slobodan dan u Amsterdamu ili odlazak na fakultativni izlet Velika holandska tura, koji obuhvata Hag, Ševeningen, Roterdam. Prvo ćemo obići Ševeningen – najpoznatije kupalište na Severnom moru. Slobodno vreme za šetnju dugačkom peščanom plažom. Nastavak vožnje do Haga, gde ćemo imati prilike da prođemo i pored čuvene zgrade Haškog tribunala, kao i pored poznate zatvorske jedinice. Osim istorije i priče o tribunalu koji je u direktnoj vezi sa Srbijom, ovde ćemo imati prilike da se upoznamo i sa gradom koji je sedište kraljevske porodice i koji je treći grad po veličini u Holandiji. Šetnja do zgrade holandskog Parlamenta i gradskog središta. Slobodno vreme za obilazak i šoping. Zatim obilazimo Roterdam, grad moderne arhitekture i nebodera, grad koji se pre samo par decenija uzdigao od pepela do najrazličitijih arhitekturnih ostvarenja. Roterdam, “grad feniks”, centar je moći i jedna od najvećih i najvažnijih luka na svetu. Obilazak grada: Erasmus most, luka, Svetski trgovinski centar, Kijkskubus, kućice u obliku nakrenute kocke, kao i Markthal, čuvene zatvorene pijace sa najrazličitijim poslasticama i jelima. Sledi slobodno vreme. U popodnevnim časovima povratak u Amsterdam. Slobodno vreme. Noćenje.

6. dan: Amsterdam 16.02.2023. Amsterdam (FAKULTATIVNO, Amsterdam putovanje 2023)
Doručak. Napuštanje hotela i pakovanje kofera u autobus. Slobodno vreme do polaska za Prag. Mogućnost odlaska do poznate fabrike dijamanata Coster Diamonds, uz mogućnost kupovine nakita po fabričkim cenama. Za ljubitelje krstarenja, moguća je i fakultativna vožnja amsterdamskim kanalima gde ćete upoznati Amsterdam iz sasvim drugog ugla. Preporučujemo da posetite jedan od najpoznatijih svetskih muzeja Van Gogh, Rijks muzej ili muzej Ane Frank. U večernjim časovima nasatavak putovanja ka Pragu. Noćna vožnja. (Putovanje Amsterdam Autobusom)

7. dan: Prag 17.02.2023.
Dolazak u Prag u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada. Nakon toga kraća šetnja sa vodičem: Vaclavski Trg, stari trg sa astronomskim satom Orloj, Karlov most…Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Smeštaj u hotel. Noćenje.

8. dan: Prag- Beograd 18.02.2023.
Doručak. Napuštanje hotelskih soba i pakovanje kofera u autobus. Slobodno vreme do polaska za Srbiju. Mogućnost fakultativnog krstarenja Vltavom, tim poznatim simbolom grada, koji vekovima razdvaja, ali i spaja prestonicu Češke. Specifičnom pozicijom reke, koja deli grad na dva dela, omogućeno vam je da uživate u pogledu na praške mostove, ostrvo Kampa, Čertovku, Malu Stranu, Hradčane, brdo Petrin, brdo Letna, Višehrad, Rudolfinum, Klementinum, Stari grad, Karlov most i da uživate u zvucima Smetanine „Vltave” kao i u ukusima češkog piva ili kuvanog vina. Jedna od najdražih praških legendi, koju ćemo čuti tokom ovog romantičnog jednočasovnog krstarenja Vltavom, kaže da će par koji se poljubi ispod luka Karlovog mosta, zauvek ostati zajedno. Pravo je vreme da na put pođete sa baš tom posebnom osobom, zar ne? Sledi slobodno vreme do polaska autobusa za Srbiju. Noćna vožnja.

9.dan: Beograd 19.02.2023.
Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima.

 •  Prevoz autobusom turističke klase (tv, audio i video oprema, klima)
 •  3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/3 sobama u Amsterdamu, 1 noćenje sa doručkom u Pragu u hotelu 3*, u 1/2 i 1/3 sobama
 •  Razgledanja prema programu
 •  Troškove organizacije putovanja
 •  Stručno vođstvo puta / licencirani vodič tokom celog putovanja
 •  Fakultativne izlete i obilaske
 •  Boravišnu taksu u Pragu 2 eur, u Amaterdamu 2,80 eur po osobi po noćenju
 •  Individualne troškove
 •  Medjunarodno putno zdravstveno osiguranje – nije obavezno, ali se preporučuje zbog sve češćih kontrola na teritoriji EU.
 •  Boravišnu taksu u Pragu 2 eur, u Amsterdamu 2,65eur u 1/2 sobi, 2,10 eur u 1/3 sobi i 4,75 eur u 1/1 sobi po osobi po noćenju
 •  Doplata za 1/1 sobu 145eur

– Doplata za 1/1 sobu 145eur

– Krstarenje Amstelom – 20€
– Velika holandska tura ( Hag + Roterdam + Ševeningen ) – 40€
– Mala holandska tura (Zaanse Schans i Volendam) – 35€
– Krstarenje Vltavom 20€

Podeli: