Plaže Sartija 

NAŠIH 30 PREPORUKA PLAŽA KADA STE U SARTIJU

PlatanitsiNa tri i po kilometra severno od Sartija nalazi se kamp u okviru kojeg se nalazi istoimena plaža sa krupnijim peskom i postepenom dubinom, bez plićaka. Boja mora je tirkizna.

Orange – Nakon Platanitsi plaže nalazi se čuvena Orange plaža. Udaljena je od Sartija oko 6 km. Predivna boja mora, veoma sitan pesak, dugačak plićak, velike gužve u sezoni. Ova plaža je jedna od najlepših u severnoj Grčkoj. Sastoji se od severnog dela plaže koji ima kafić i ležaljke i južnog koji se sastoji iz nekoliko manjih, predivnih uvala. 

Mega Portokali – Na pola kilometra od Orange plaže nalazi se divlja plaža Mega Portokali. Do plaže vodi put kroz šumu, a u zadnjem delu puta potrebno je da se pešice spustite oko 30-ak metara veoma strmom stazicom. Plaža je uska, ali je voda nestvarna. U vodi postoji veoma dugačak plićak, more je tirkizno i veoma bistro.

Oneriou – Na 19 km od Sartija nalazi se plaža Oneriou. U okviru ove plaže postoji restoran i bar Manassu po kojima je ova plaža poznata. Plaža ima obezbeđen parking za goste.

Karidi – Na oko 31 kilometar od Sartija nalazi se jedna od najlepših plaža na Sitoniji, plaža Karidi. U pitanju je peščana plaža, sa veoma sitnim peskom i dugačkim plićakom. More je u ovom delu za razliku od Fave uvek mirno. Plaža je savršena za porodice sa decom. Iza Vourvourou-a postoji još nekoliko odličnih plaža koje pripadaju mestu Ormos Panagias. U pitanju su Talgo, Lagonisi i Trani Ammouda. Po lepoti se izdvaja Lagonisi, dok je Trani Ammouda veoma dugačka i široka.

 

 

Južno od Sartija postoji veliki broj plaža koje se ubrajaju u najlepše na Sitoniji.

Platania se nalazi 1,5 km od Sartija. U pitanju je široka, peščana plaža i osim što je kraća, vrlo je slična gradskoj plaži u Sartiju.

Goa  je od Sartija udaljena svega 3 km. Na obali je šljunak, a u vodi ima i stena i šljunka. Nema plićaka.

Agridia  plaža je udaljena 5 km od Sartija. Plaža je mala i mirna uvala, sa malim beach barom, ležaljkama i suncobranima. U pitanju je peščana plaža sa postepenom dubinom.

ValtiKilometar posle Agridia plaže i 6 km od Sartija nalazi se Valti, peščana plaža sa mnogo prostora za posetioce sa sopstvenom opremom.

Griavas – Sedam kilometara od Sartija nalazi se plaža Griavas. Vrlo je slična plaži Valti i jedna od druge su na pešačkoj udaljenosti.

 

 

Sikia – plaža je od Vourvourou-a udaljena 8 km. U pitanju je dugačka, veoma široka i peščana plaža sa bistrim morem.

Na 9 do 10 km od Sartija ka jugu nalaze se još tri međusobno slične plaže, LinarakiLimanaki (Pigadaki) i Tourkolimnionas. U pitanju su male, peščane, uređene plaže sa plićakom.

Klimatari – Na 12 kilometara od Sartija dolazimo do ove plaže. Sitan pesak, dugačak plićak i veoma bistro more glavni su aduti ove plaže.

Kriaritsi – Oko 13 km od Sartija nalazi se plaža Kriaritsi. Boja mora je tirkizna, a u zaleđu plaže ima dosta prostora za parking. Samo mali deo plaže je uređen. 

Kalamitsi – Na 15 km od Sartija nalazi se jedna od najlepših plaža na Sitoniji i na čitavom Halkidikiju. U pitanju je Kalamitsi plaža. Sitan pesak, bistro i prozirno more. Ovu plažu treba doživeti. Uređena je sa dovoljno prostora i za posetioce sa svojom opremom.

 

 

Thalatta  plaža se nalazi u okviru istoimenog kampa, na samo nekoliko stotina metara od Kalamici plaže. U pitanju je lepa, peščana plaža.

Dukina plaža – se nalazi na nekih 7,5 km severno od Sartija, između kampova Platanici i Armenistis. Plaža Banana (Μπανάνα) se nalazi između Sartija (20 km) i Vurvurua (12 km), na istočnoj obali Sitonije.

Bahia – se nalazi između Sartija (20 km) i Vurvurua (9 km), na istočnoj obali Sitonije, odmah pored kampa i plaže Zografu. Jedno je od tzv. “party mesta”.

Kutlumusiu  poznata i kao Lacara po kampu koji se nalazi na njoj, je prelepa plaža na istočnoj obali Sitonije, na oko 8 kilometara južno od Vurvurua i oko 21 km severozapadno od Sartija.

Fava – je naziv za klaster koji čini nekoliko malenih uvala na ulasku u Vurvuru. Nekoliko privatnih poseda izbija na samu obalu pa ćete morati da prođete preko njih kako biste stigli do Fave.

Gradska plaža – u Sartiju je dugačka oko 2 kilometra, peščana je i potpuno organizovana. Ima ležaljke, suncobrane, bezbroj barova i taverni, a nagrađena je i Plavom zastavicom što govori o njenoj čistoći i kvalitetu. 

Zografou Beach – na pola sata vožnje od Sartija smeštene su dve izuzetne plaže – Zografou i Bahia sa pristupom prašnjavim putem u dužini od 1 km. Na plaži Bahia (ex. Porto Paradiso) nalazi se nov vrlo popularan beach bar.

Sykia Beach – otprilike 10 km puta odvaja Sarti od još jedne izuzetne plaže koja nosi plavu zastavicu. U pitanju je peščana plaža Sikije dugačka kilometar i po i širine između 30-50 m. Postoje sadržaji poput nekoliko beach barova, a najpoznatiji među njima je svakako Del Mar. Plaža je izuzetno velika, pa na njoj uvek možete naći dovoljno prostora ukoliko želite da se osamite.

Porto Koufo – mesto i prirodna luka, najveća u Grčkoj, smešteno je na 30 km južno od Sartija. Raspolaže plažom u dužini od 1,5 km, peščanom i sa obalom koja vrlo brzo prelazi u dubinu. U selu postoji mnogo taverni smeštenih uz samu luku i pristanište.

 

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Sarti.

 

Podeli:
Pregledano 8754 puta