Sa nešto manje od 5.000 stanovnika i obalom od oko 22 kilometara, Neum je šarmantan grad koji postaje neobična turistička destinacija za otkrivanje već nekoliko godina unazad. Ovaj deo obale jadranskog mora pripada Bosni, što je čini drugom najmanjom obalom na svietu (odmah nakon Monaka). Jedini obalni grad u zemlji, nazvan Neum, uglavnom posećuju meštani ili retki turisti koji su imali dovoljno sreće da čuju za najjeftinije letovanje na Jadranu. Sada je pravo vreme da i vi otkrite ovaj neistraženi skriveni dragulj.

Istorija ovog mesta potiče iz 533. godine kada se zvalo Neunense. Ipak, grad Neum počeo se razvijati kao turističko odredište tek krajem 1960-ih, nakon izgradnje Jadranske magistrale.

Jadransko more između Splita i Dubrovnika je nevjerovatno bistro i blistavo, uključujući i plaže na NeumuNeumski zaliv je zaštićen od jakih vetrova poluostrvom Pelješac i idealan je za različite morske aktivnosti poput ronjenja, jet-skija, parasailinga itd.

Ali to nije sve. U zaleđu Neuma možete istražiti najveću i najvažniju pećinu Bosne i Hercegovine – pećinu Vjetrenica, posetiti srednjovekovni pravoslavni manastir Zavala ili uživati u promatranju ptica i foto safariju u parku prirode Hutovo Blato, a grad Dubronik se nalazi na samo sat vremena vožnje.