Hrvacka hoteli – Ukoliko još niste odlučili koja će biti Vaša omiljena destinacija idućeg leta, mi Vam predlažemo neko od brojnih savršenih hrvatskih ostrva… Dosta puta smo Vam predstavljali daleke i egzotične destinacije, pa Vam ovog puta donosimo nešto sasvim drugačije.

Na Jadranu ima oko 1.200 ostrva od kojih su 69 naseljena. Nedavna istraživanja (2000) Okeanografskog instituta iz Splita pokazuju da postoji tačno 1.246 ostrva. 79 velikih ostrva, 525 ostrvaca i 642 kamena grebena.

Istra je najveće jadransko poluostrvo koje se nalazi na severoistočnoj obali Jadrana. Nazivaju je još i najvećom zelenom oazom severnog Jadrana i čak 35% površine teritorije su šume. Naziv potiče od ilirskog plemena Histri koje je živelo na tom području. Kasnije, oko 177. godine p.n.e. nakon dva vojna pohoda, osvojili su je Rimljani. Oko 90% ovog poluostrva nalazi se u Hrvatskoj i Sloveniji, dok se područje oko Milje nalazi u Italiji. Najvažniji i najposećeniji gradovi i opštine u Istri su Pula, Poreč, Rovinj, Umag, Buzet, Kopar i Piran. U Istri se nalazi i najmanji grad na svetu koji je upisan u Ginisovu knjigu rekorda. Hum ima samo 23 stanovnika.

Poreč je smešten na zapadnoj obali Istre. Stari grad je sačuvao raspored ulica nekadašnjeg starorimskog kastruma. Glavne ulice Decumanus i Cardo Maximus su simbol Poreča. Kompleks Eufrazijeve bazilike je najznačajniji kulturno – istorijski lokalitet u Poreču i uvršćen je u UNESCOV popis svetske kulturne baštine. U starom delu grada nalazi se trg Marafor odnosno njegovi ostaci. Tu su dva hrama, Marsov i Neptunov, koji su podignuti u 1. veku.

Dubrovnik je luka i turistička atrakcija smeštena na Jadranskom moru na krajnjem jugu Hrvatske u Dalmaciji. Od Splita je udaljen 237 km, a od Zagreba 624 km. Na samom jugu Hrvatske i Dalmacije, grad je jedinstvene, svetski poznate spomeničke baštine i lepote, te jedan od najatraktivnijih i najpoznatijih gradova Sredozemlja. „Bijeli grad“ je u kamenu opasan gotovo 2 km dugačkim dubrovačkim zidinama, kulama, tornjevima, podeljen Stradunom, a štiti ga Sv. Vlaho, glavni zaštitnik Dubrovnika.

Smešten na Jadranskom moru, na krajnjem jugu Hrvatske. Ubraja se u jedan od najznačajnijih kulturnih i turističkih centara u celoj jugoistočnoj Evropi. Poznat je po svom starom gradskom jezgru sa brojnim kulturnim i sakralnim spomenicima.

Hrvacka hoteli

Podeli:
Pregledano 11 puta

Kontakt

Radno vreme:

Pon - Pet 09:00h - 20:00h

Subota 09:00h - 15:00h

Nedelja Ne radimo

Pratite nas

Pretraga

Vaša pretraga:

Udaljenost od plaže:
Broj ležaja:
Usluga hotela: