ISLAND 7 DANA 04.04.

Program putovanja:

ISLAND 04.04.2024.
REJKJAVIK – PLAVA LAGUNA – HELA – GULFOS – GEJZIR – SELJALANDSFOS – SKOGAFOS – VIK

(7 dana / 5 noćenja) – avionom i autobusom
Polazak: 04. april 2024. / Povratak: 10. april 2024.

DAN 1

BELGRADE

(04.04.2024.) BEOGRAD – BEČ – REJKJAVIK Čekiranje putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” u 16:00 časova. Poletanje za Beč u 18:40 časova (let OS 738). Dolazak u Beč u 19:50 časova. Nastavak putovanja za Rejkjavik (let OS 327) u 21:00 časova. Dolazak u Rejkjavik u 23:20 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

DAN 2

REJKJAVIK

(05.04.2024.) REJKJAVIK (Plava laguna) Doručak. Vožnja do Plave lagune, čuvenog spa centra sa otvorenim termalnim bazenima. Kupanje u toplim izvorima, jedinstvenom bazenu sa geotermalnom vodom neobične plave boje na otvorenom (uključena ulaznica, maska od silicijumskog blata, korišćenje peškira i jedno piće po sopstvenom izboru). Slobodno vreme za kupanje, relaksaciju i uživanje u ovom zaista jedinstvenom mestu. Nakon boravka u Plavoj Laguni transfer do hotela. Slobodno posle podne. Noćenje.

DAN 3

REJKJAVIK

(06.04.2024.) REJKJAVIK – TINGVELIR NACIONALNI PARK – GULFOS – GEJZIR – HELA Doručak. Polazak autobusom do „Zlatnog kruga“, nacionalnog parka Tingvelir, vodopada i gejzira „Gulfos i Gejzir„. Odlazak do Tingvelir nacionalnog parka, koji je zbog svojih geoloških svojstava pod zaštitom UNESCO. Park predstavlja rezervat očuvane, specifične, prirode sačinjene od vulkanskog reljefa, kratera i prirodnih gejzira. Tingvelir nacionalni park nalazi se na spoju severnoameričke i evroazijske tektonske ploče a rezultat pomeranja ovih ploča vidljiv je u krajoliku. Osim toga, ovo je mesto od velikog istorijskog značaja za Island, mesto gde je X veku formiran Alpingi, prvi parlament Islanda. Slobodno vreme za šetnju među stenama okamenjene lave i foto pauzu. U geotermalnoj oblasti Gejzira ima više izvora tople vode, među kojima se ističe gejzir Stokur, koji eruptira na svakih 6 do 10 minuta. Nastavak putovanja do vodopada Gulfos (Zlatni vodopad), na reci Hvita, koji se sa dve kaskade preliva u 30 metara dubok klanac, jedan je od najlepših na svetu. Slobodno vreme za šetnju i foto pauzu. Nastavak putovanja prema južnoj obali ostrva, prema obali reke Itri Ranga, poznatoj po lososima. Obilazak farme islandskog konja. Pauza za kafu ili čaj na farmi. Nastavak putovanja. Dolazak u malo mesto Hela u čijij se blizini nalazi vulkana Hekla kao i obala Atlantskog okeana što čini da postaje sve značajnija destinacija na turističkoj mapi Islanda. Smeštaj u hotelu. Večera. Hela i okolna priroda, neosvetljena veštačkim svetlom, pružaju idealne uslove za mogućnost da se vidi Aurora Borealis, pripodni fenomen koji očarava spektrom boja. Ukoliko vremenski uslovi dozvole gosti hotela mogu posmatrati pojavu ovog prirodnog fenomena u dvorištu hotela. Noćenje.

DAN 4

REJKJAVIK

(07.04.2024.) HELA – IZLET “JUŽNA OBALA“(VODOPADI SELJALANDSFOS I SKOGAFOS – SELO VIK) Nakon doručka odlazak na celodnevni izlet „Južna obala“. Obilazak dela ostrva poznatog po veličanstvenim vodopadima, glečerima i crnim peščanim vulkanskim plažama. Obilazak vodopada Seljalandsfos koga čini jedan slap visine 60 metara. Vodopad je deo reke Seljalands reke koja vodu dobija iz glečera Ejafjalajakul. Slobodno vreme za fotografisanje vodopada i brojnih prica koje naseljavaju stene oko vodopada. Na putu prema selu Vik prvo zaustavljanje je na ušću reke Skogar na kojoj se nalaze najpoznatiji islandski vodopad Skogafos. Obilazak vodopada visokog 62m okruženog stenama. Slobodno vreme za fotografisanje ili uspon stepenicama do platoa (prilično strmo)odakle se pruža veličanstven pogled na vodopad i južnu obalu Islanda. Put vodi dalje do sela Vik, živopisnog gradića na najjužnijoj tački Islanda. Na putu do ovog mesta smenjuju se različiti pejzaži, od vulkanskih plaža, vulkana u daljini, do glečera i neverovatnih kamenih formacija. Selo Vik je poznat po rezervatu različitih vrsta ptica, koje nastanjuju mnogobrojne stene. Slobodno vreme za šetnju ili pauza za kafu. Na povratku u hotel obilazak jedne od najspektakularnijih plaža Islanda, Rejnisfjara plaže, poznate po crnom pesku i Rejnisdrangar formaciji bazaltnih stena. Po dolasku u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 5

REJKJAVIK

(08.04.2024.) HELA – REJKJAVIK Doručak. Vožnja do Rejkjavika (oko sat i po). Po dolasku u Rejkjavik panoramski obilazak najsevernije prestonice sveta čije ime znači „dimni zaliv’’. To su ime, navodno, Vikinzi dali prirodnoj luci kad su se oko 870. godine prvi put iskrcali na ostrvo. Panorama najznačajnijih znamenitosti grada kojim dominira, poput snega bela, Halgrimova crkva, monumentalna građevina na brežuljku i remek delo istaknutog islandskog arhitekte Gudjona Samuelsona. Od projekta (1937.) do konačnog završetka radova (1986.) protekla su desetleća, a grandiozne koncertne orgulje ugrađene su tek 1992. godine. Crkveni toranj (74 m visok) nije samo najviša građevina u Rejkjaviku već pruža i najljepši pogled na grad. Druga građevina koja privlači pažnju je Perlan, rezervoar tople vode sa velikom staklenom kupolom, pušten u pogon 1992. godine, koji snadbeva grad toplom vodom. Razgledanje muzeja Perlan u kojem ćete naučiti sve o islandskoj prirodi: polarnoj svetlosti, glečerima, vulkanima, morskom životu, morsksim pticama, mineralima itd. Potom prolazak pored jezera Tjornin, gradske većnice, zgrade parlamenta, gradske luke, muzeja na otvorenom (Arbaer), Laugavegur šoping ulice… Po završetku obilaska odlazak u hotel. Smeštaj. Noćenje.

DAN 6

REJKJAVIK

(09.04.2024.) REJKJAVIK Doručak. Slobodan pre podne za individualni obilazak grada i kupovinu suvenira. U večernjim satima polazak autobusom u okolinu Rejkjavika u potrazi za Polarnom svetlošću. Odlazi se u nenaseljene i slabo osvetljene delove grada ili okolinu za koje, po prognozama, postoji mogućnost da se uoči polarna svetlost (pojava polarne svetlosti zavisi od vremenskih prilika). Za boravak na otvorenom i čekanje pojave polarne svetlosti obavezna je topla garderoba, kapa, šal i zimske čizme. Potom transfer na aerodrom.

DAN 7

BELGRADE

(10.04.2024.) REJKJAVIK – BEČ – BEOGRAD Poletanje za Beč (let OS 328) u 00:10 časova. Sletanje u Beč u 06:15 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 09:20 časova (let OS 735). Dolazak u Beograd u 10:25 časova.

 

 • prevoz avionom na relaciji Beograd-Beč-Rejkjavik-Beč-Beograd,
 • transferi  autobusom i obilasci prema programu:
 • obilazak Rejkjavika,
 • odlazak u Plavu lagunu (uključena ulaznica, maska od silicijumskog blata, korišćenje peškira, svlačionice, fena za kosu i jedno piće po sopstvenom izboru),
 • izlet autobusom u potrazi za polarnom svetlošću,
 • obilazak Tingvelir – nacionalnog parka, Gulfos, Gejzir, vodopadi Seljalandsfos i Skogafos, selo Vik,
 • smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* na bazi 3 noćenja sa doručkom u Rejkjeviku i 2 noćenja na bazi polupansiona (doručak i večera) u Heli,
 • usluge licenciranog vodiča na srpskom jeziku koji ide sa grupom iz Beograda,
 • troškovi organizacije putovanja,
 • avio-takse u trenutku pravljenja putovanja u iznosu od 135,38 evra (EUR 28-YQ, EUR 19.00-YR su nerefundabilne, EUR 4.48-LG, EUR 0.98-RF, EUR 19.38-RS, EUR 0.22-RS, EUR 18.88-AT, EUR 23.60-ZY, EUR 15.16-IS, EUR 2.68-T1, EUR 3.00-ZU su refundabilne). Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
 • fakultativni izleti i posete (ukoliko ih bude) koje nisu predviđene programom,
 • međunarodno putno osiguranje,
 • lični troškovi.

Doplata za 1/1 sobu 440e

Podeli: