Milano Dan Državnosti

Program putovanja:

1.DAN, KRALJEVO

Polazak iz Kraljeva (autobusko stajaliste na Keju oko 15h. Vreme polaska se moze promeniti u zavisnosti od uslova na putu I granicnim prelazima. Putnici ce biti obavesteni o svim detaljima dva dana pre puta. Nastavak put ka Beogradu (ulazak putnika na parking Sava Centra). Nocnja voznja preko Hrvatske I Slovenije radi obavljanja carinskih formalnosti.

2. DAN-MILANO

Jutarnja vožnja preko pokrajina Frulji-Đulija i Veneto ka Lombardiji. Dolazak u MILANO u prepodnevnim satima. Po dolasku sledi panoramsko razgledanje: park Sempione sa Trijumfalnom kapijom. Dolazak u istorijski centar grada i polazak u pešački obilazak uz razgledanje: zamak Sforca – nekadašnje sedište Milanskog vojvodstva, da Vinčijev most, Opera La Skala – jedna od najčuvenijih operskih kuća na svetu, Galerija Vitorio Emanele – nadkriveni tržni centar, Duomo – čuvena Milanska Katedrala, remek-delo gotske umetnosti… Slobodno vreme za individualne aktivnosti u centru Milana (šetnja prestižnom ulicom Via Montenapoleone…). Smeštaj u hotel posle 16h. Noćenje.

3. DAN-MILANO-TRZNI CENTAR SARAVALE-DJENOVA (fakultativno)

Doručak.. Slobodno vreme za indovodualne aktivnosti, ili polazak na fakultativni izlet. Odlazak do SERAVALE, najvećeg „Outlet“ šoping centra u Italiji. Slobodno vreme za šoping. Odlazak do ĐENOVE, najveće luke Italije i prestonice pokrajine Ligurija. Po dolasku, sledi organizovano razgledanje grada: trg Ferari sa bronzanom fontanom, Kolumbova kuća, Porta Soprana, Duždeva palata, katedrala San Lorenco, palata Sv. Đorđa. Čuvena Palazzo Ducale, odnosno Duždeva palata, nalazi se na trgu Piazza De Ferrari. Ovde se nekada nalazila rezidencija đenovljanskih duždeva, a danas se u palati nalaze muzeji i arhiv. Najpopularniji je Muzej džeza, a tu su i kafe, knjižara i restorani. Povratak u hotel. Nocenje.

4. DAN-MILANO-LUGANO (fakultativno)-SRBIJA

Doručak. Napustanje hotela. Slobodno vreme, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet. Dolazak u LUGANO. Lugano je grad sa dugom istorijom i tradicijom. Ovaj prostor je bio naseljen još u paristoriji. U vreme starog Rima naselje nije imalo veći značaj, ali se tokom srednjeg veka veoma brzo razvijalo. Lugano je status grada dobio 1209. godine, a u okvir Švajcarske Konfederacije ulazi 1513. U vreme Napoleonovih ratova u njega ulazi francuska vojska, da bi nakon toga bio vraćen Konfederaciji. Tokom devetnaestog veka započinje moderan razvoj Lugana, i taj trend traje i danas. Odlazak do trga Reforme. Slobodno vreme za šetnju Gradskim parkom i uživanje u fantastičnom ambijentu grada. Polazak za Komo. Vožnja duž obale najlepšeg jezera Evrope. Lepotama jezera Komo su se istim žarom divili i slavni romanopisci Gistav Flober i Ernest Hemingvej, kao i pesnici Vordsvort, Bajron ili Šeli koji ga je nazvao „najlepšim mestom na svetu, nečim što nadmašuje sve njegovo dotadašnje poimanje lepote.“ Usputni obilazak gradića KOMO. Šetnja uz razgledanje grada: Trg i katedrala Duomo iz 14. veka, hram Alesandra Volte, najpoznatijeg žitelja Koma. U popodnevnim casovima polazak za Srbiju.

5.   DAN, KRALJEVO

Dolazak u Kraljevo u ranim jutarnjim časovima, sve u zavisnosti od zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa

 • autobuski prevoz na navedenoj relaciji ( audio, A/C)
 • smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom /švedski sto (Italijansi doručak je obično skromniji)- u okolini Milana
 • obilaske prema programu putovanja
 • usluge stručnog vodiča za vreme trajanja aranžmana,
 • troškove organizacije putovanja
 • fakultativne izlete i ulaznice,
 • međunarodno zdravstveno osiguranje ( može se uplatiti u agenciji )
 • individualni troškovi
 • boravisna taksa (placanje na recepciji)

POPUSTI ZA DECU :

* Dete od 6 -12 godina u sobi sa dve punoplatežne osobe ostvaruje popust od 20€ ,ima svoje mesto u autobusu, I sopstveni ležaj

*Dete od 6-12 godina u sobi sa jednom odraslom osobom ostvaruje popust 10€,ima svoje mesto u autobusu I sopstveni lezaj.

*Deca do 6 godina , u pratnji dve punoplative osobe , u zajedničkom ležaju, plaćaju 40 €, (cenu karte).

DOPLATE ZA SEDISTA I JEDNOKREVETNU SOBU:

*Doplata za dodatno sedište u autobusu iznosi 50 €

*Prostor za prtljag u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljaga po putniku je jedan kofer i jedan komad ručnog prtljaga. Svaki dodatni kofer se plaća 20 €.

*Raspored sedenja u autobusu pravi agencija prema prijavi putnika,za izbor sedišta za prva tri reda važi doplata 25 €

* Doplata za 1/1 sobu je 40 €

 • Izlet za jezero Komo i Lugano prema program 35 eura, (cena za decu do 12 godina 20 eura)
 • Izlet za Djenovu I trzni centar SERAVALE 30 eura, (cena za decu do 12 godina 20 eura)
 • Paket izleta 60 eura, cena paketa za decu 40 eura
Podeli: