Rim Srtenje

Program putovanja:

1.dan ponedeljak BEOGRAD – RIM Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera  u 15.30 h. Poletanje za Rim u 18.05 h (let JU 534). Dolazak na aerodrom ‘’Leonardo Da Vinči’’ pored Rima u 35 h. Panoramsko razgledanje grada: Koloseum, Rimski forum, Trg Venecija, Kampidoljo, Crkva Santa Marija Mađore, Trg Republike, Trg Barberini, tvrđava svetog Anđela i Crkva svetog Petra, Via Veneto, Vila Borgeze, Trg Barberini, „Bocca della Verita“ Transfer do hotela, smeštaj. Noćenje.

2.dan utorak RIM Doručak. Poludnevni fakultativni izlet “Forum i Koloseum”. Obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima, mesta na kome je on nastao i na kome su ovekovečene njegove najveće pobede i dostignuća. Nekada središte političkog, religioznog i javnog života. Obilazak uključuje:

Koloseum, najveći rimski amfiteatar, “čudo” inženjerije i graditeljstva Starog sveta koje oživljava atmosferu i pokliče najznačajnijeg društvenog događaja antičkog Rima – borbe gladijatora. U mermeru isklesani reljefi trijumfalnih lukova ilustruju osvajačke pohode rimskih imperatora i širenje njihove vlasti i uticaja na teritoriju koja se prostirala od Britanije do Sirije, opravdavajući naziv “Caput Mundi” (Prestonica sveta); brežuljak Palatino, mesto na kome je, po legendi, vučica odgajila Romula i Rema, mitske osnivače grada i koji u narednim vekovima postaje najelitnija rezidencijalna zona, mesto stanovanja rimskih imperatora i uglednih građana; Forum, centar političkog, javnog i komercijalnog života, u okviru koga se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica i hramova; Kapitolinski brežuljak, nekadašnji rimski akropolj, simbol neprikosnovenog autoriteta antičkog Rima, za čiji je današnji izgled zaslužan Mikelanđelo. Popodne, obilazak grada pešice u pratnji vodiča: Trg Naroda, Španske stepenice, Fontana di Trevi, Panteon, Trg Navona… Povratak u hotel je individualan. Noćenje.

3.dan sreda RIM Doručak. Poludnevna fakultativna poseta Vatikanu u trajanju od oko 3 sata. U okviru posete obilaze se najznačajniji deo zbirki Vatikanskih muzeja kao što su zbirke antičkih statua, sala sa tapiserijama, zbirka geografskih mapa iz 16 veka; zatim Sikstinska kapela poznata po tavanici koju je oslikao Mikelanđelo Buonaroti temama iz Starog zaveta; sledi obilazak najveće crkve na svetu – Crkve svetog Petra. Slobodno posle podne. Noćenje.

4.dan četvrtak RIM Doručak. Poludnevni fakultativni izlet “Tivoli i poseta kompleksu Vila d’ Este”. Vila se nalazi u gradiću Tivoliju koje je udaljen od Rima oko 30 km i zbog renesansnih ukrasa koji krase ovu Vilu i bašti koje je okružuju, uvrštena je na UNESCO-vu listu svetske baštine. U njoj je živeo kardinal Hipolit II d’Este, potomak slavne porodice Estense koji su vladali Ferarom i Modenom. Palatu krase mnogobrojni mozaici koji predstavljaju slike iz svakodnevnog života. Jedinstvena je zbog više stotina monumentalnih fontana, od kojih su najlepše one koje su izgrađene u baroknom stilu i imitiraju zvukove kao što su cvrkut ptica ili Transfer do aerodrom

5.dan petak RIM – BEOGRAD Doručak. Transfer na Poletanje za Beograd u 09.30 h (let JU 531). Dolazak u Beograd u 11.00 h.

 • aerodromske takse (75 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima uagenciji,
 • avionski prevoz na relaciji Beograd – Rim – Beograd (prevoznik Air Serbia),
 • smeštaj u hotelu kategorije 3*/4*zvezdice u centru Rima u zoni Termini, četiri noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama,
 • transferi autobusom, od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma u Rimu,
 • poludnevno panoramsko razgledanje grada, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.
 • fakultativni izleti i ulaznice,
 • međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
 • gradska taksa za boravak u hotelu kategorije 3* plaća se 4 evra, a u hotelu kategorije 4* plaća se 6 eura po noći i osobi – isključivo na recepciji hotela.

• doplata za 1/1 sobu: 100€;

 • Poludnevna fakultativna poseta Vatikanu. Cena: 45 U cenu je uključena ulaznica i usluge lokalnog vodiča.
 • Poludnevni fakultativni izlet “Forum i Koloseum”. Cena: 40 evra. U cenu su uključene usluge lokalnog vodiča i ulaznice za Forum i
 • Poludnevni fakultativni izlet autobusom – Cena: 55 evra. Odlazak i povratak na izlet je autobusom.
 • VAŽNA NAPOMENA: Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Italiji, isključivo u Potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika za realizaciju ovog izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.
Podeli: