Lisabon nova Jedan od najlepših gradova Evrope, Lisabon, nalazi se na obali Atlantika, na ušću reke Težo. Poznat je po lepim građevinama iz različitih perioda i čitav centar grada je pod zaštitom Uneska.

Lisabon je bio naseljen još za vreme praistorije. Prvo naselje osnovali su Feničani 1200. godine pre nove ere. Kasnije, nakon pobede nad Kartaginom, ovo područje naseljavaju Rimljani. Smatra se da je Lisabon dobio ime po nazivu feničanske naseobine, Allis Ubbo, što u prevodu znači bezbedna luka.

Puno je toga što treba videti u Lisabonu. Grad ima bogatu i raznovrsnu istoriju, a većina atrakcija ima direktne veze sa morem. U Lisabonu se nalazi drugi najbolji akvarijum na svetu, sa jako bogatim morskim svetom. O istoriji grada i njegovoj povezanosti sa morem puno toga govori i Maritime muzej koji je proglašen za jedan od najboljih evropskih muzeja…..

Najlepša plaža u Lisabonu je Costa de Caparica koja se nalazi u južnom delu grada. Dugačka je 30 metara. Pored nje popularne su i plaža Meco i plaža Troya. Malo dalje nalazi se plaža Adraga koja je više puta proglašavana za jednu od najlepših evropskih plaža.

Portugalija je zemlja sa jako ukusnom, mediteranskom kuhinjom. Koju god internacionalnu kuhinju želite da probate u Lisabonu ćete pronaći restoran. Najbolji brazilski restoran je Chimarrao. Restoran ima jako bogat meni, a enterijer je uređen u tropskom stilu. Najbolju picu možete pojesti u piceriji Mezzogiorno koja se nalazi u delu grada Chiado. Meksičku kuhinju možete probati u restoranu Siesta koji se nalazi u blizini Belema, tik uz reku. Najbolji restorani sa portugalskim specijalitetima su restoran Casa do Alentejo, koji važi za jedan od najlepših restorana u Lisabonu, i restoran Via Garca, koji osim jako ukusne portugalske kuhinje na svom meniju ima i najlepši pogled na grad.Lisabonski noćni život važi za jedan od najboljih u Evropi. Najpoznatije diskoteke su Cafe da Pulha, Cosmos cafe, diskoteka LUX Fragil, diskoteka Incognito i bar Faia. Lisabon nova